Vodimo vas na festival Polja ovog vikenda
Vodimo vas na festival Polja ovog vikenda

Vodimo vas na festival Polja ovog vikenda

Polja festival je festival alternativne muzike koji se organizuju na imanju porodice Jovančević u Šutcima, nedaleko od Beograda. Koncept festivala osmišljen je tako da se lokacija pretvori u muzički studio i koloniju. Ovog vikenda, 24. i 25. juna, održava se drugo izdanje festivala. Imaćete priliku da čujete čak sedam izvođača iz zemlje, regiona i Evrope.

Subota, 24. jun

Hedlajneri prvog dana festivala biće Slovenci Širom. Nakon njih natupa Loma Doom iz Holandije dok će uvod u veče i prvi nastup festivala biti gost iznenađenja.

Nedelja 25. jun

Drugi dan festivala otvara Tadi iz Bijat kolektiva. Hedlajneri su Perija iz Makedonije pre kojih nastupaju Rastko i Damnjan Aksentijević (Grupa Zapis, Biber), a festival će zatvoriti rezident i prošlogodišnji gost Polja, Andre Pahl iz Nemačke.

Festival Polja i predavanje na temu: Stare sorte Srbije 

Drugi dan festivala očekuje nas i predavanje „Stare sorte Srbije“ dr Ivane Radović iz Lokalne banka semena – Ekološkog pokreta „Okvir života“. Na predavanju će biti predstavljene stare sorte voća, povrća i žitarica Srbije. Pričaće se o banci semena, značaju starih sorti, šta imamo u svojim dvorištima i koje mere bi trebalo da preduzmemo da sačuvamo to što imamo. Pokret će predstaviti i mogućnosti uključivanja građana, kao i volonterske programe za srednjoškolce i studente
Karte ćete moći da kupite na ulazu u lokaciju festivala, takođe na ulazu možete da obezbedite i mesto u kampu. Dodatne informacije o infrastrukturi na lokaciji, hrani koja će biti u ponudi i najboljim načinima da stignete do sela Šutci, biće objavljene na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori