Vikend vodič: Žurke u Beogradu
Vikend vodič: Žurke u Beogradu

Vikend vodič: Žurke u Beogradu

Dok se jedna polovina beograđana, ili onih koji žive u Beogradu i dalje kupa po sunčanim plažama u komšiluku naše zemlje, druga polovina se vratila sa istih, preplanula i spremna da se podseti dobrog noćnog života i žurke u prestonici. Iz naše redakcije, mnogi od nas se još uvek oporvaljaju od Lovefest-a i Mountain Music Fest-a, te nakon sjajne muzičke zabave i žurke planiramo da odmorimo, (ukoliko se ne predomislimo do kraja). No, uvek ima entuzijasta i onih koji ne vole da propuštaju stvari. Zbog toga i ovog vikenda donosimo vam vodič kroz najbolje žurke u Beogradu. Na ovim mestima, ove nedelje, možete samo da uživate u dobroj energiji i muzici. Razvedravanje nas očekuje tokom čitavog vikenda, tako da kiša neće moći da vam bude izgovor za ostajanje kod kuće!

ČETVRTAK / KUĆICA – Koko Marija

Rođena u Meksiku, živela u Londonu i Berlinu, svetska putnica Koko Marija nastupiće ove nedelje na poznatom splavu Kućica od 18h.

Koko Marija odrasla je okružena muzikom kod kuće, ali je brzo shvatila da koliko god da je sama volela da je čuje, još više je volela da je deli. Počevši od CD-a, a zatim sakupljanjem gramofonskih ploča. Kada se preselila u London, iskoristila je tu ljubav prema muzici da proširi svoje znanje i upozna bolje afro-latino ritmove iz Južne i Centralne Amerike, Brazila, Kariba. Danas je njen izbor mešavina dragulja u rasponu od sambe, charange, kumbije, zajedno sa muzikom iz sunčanijih, udaljenih mesta. Jazz, soul ili boogie su takođe deo njenog DNK i nikada nisu ostali po strani u njenim selekcijama.

Lokalnu podršku će pružiti beogradski White City Soul kolektiv, a mi vam savetujemo da upravo ovako započnete vikend. Veselo, vrcavo i uz dosta pozitive koju Koko Marija sprema za sve nas.

PETAK / DRUGSTORE – DJ TRACKSUIT

Još jedno odlično muzičko dešavanje u Beogradu. U posetu našoj prestonici dolazi sjajan, mladi DJ iz Amsterdama da nas razmrda zvucima poput: Dub, Reggae, Deep House i Disco. Mladi DJ Tracksuit za svojim DJ pultom putuje kroz ritmove afričke dijaspore, odvodeći vas do vrtoglavih visina Spiritual Jazz-a. Kako to obično biva, domaća podrška biće podjednako kvalitetna. Pre glavnog nastupa, za pultom predstaviće se domaći DJ-evi Nevena Jeremić  i Danilo Kas. Nakon njih, Nikola Vemić, kog smo poslednji put imali prilike da slušamo poslednjeg dana Lovefest festivala na Energy bini. Svo troje, tek stigli u Beograd uz odličan line-up i svežu energiju najavljuju odlično veče u Drugstore-u.

SUBOTA / KC GRAD – Chorbika

Kada Chorbika nastupa u KC Gradu zna se da je muzika kvalitetna, a zabava zagarantovana. Tako će nakon dužeg vremena, ponovo stati za DJ pult KC Grada i vratiti nas mislima u vremena kada smo na istom mestu slušali neke od njenih prvih nastupa. Početak večeri zvanično je zakazan za 20h, što vam ostavlja dovoljno vremena da se na tenane pripremite za veče. DJ Cheiyale očekuje sve one koji dođu među prvima, a mi verujemo da će ova subota u KC Gradu sa Chorbikom na čelu biti nepogrešiv izbor.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori