Bend The National iznenadio fanove i objavio nenajavljen album
Bend The National iznenadio fanove i objavio nenajavljen album

Bend The National iznenadio fanove i
objavio nenajavljen album

Američki alt-rok bend The National objavio je ovog ponedeljka novi album iznenađenja pod nazivom Laugh Track, što je njihovo drugo ovogodišnje studijsko izdanje. Bend ga je premijerno najavio par dana ranije, tokom nastupa na Homecoming Festivalu u rodnom Sinsinatiju.

Dvanaest novih pesama nastale su u vreme istih studijskih sesija kao i pesme sa njihova devetog studijskog albuma First Two Pages of Frankenstein, objavljenog u aprilu ove godine. Laugh Track je njihov najslobodniji album u posljednjih nekoliko godina, nastao svesrdnim zajedničkim trudom i angažmanom. The National je kreirao većinu ovog materijala u nastupima uživo tokom ovogodišnje turneje, a snimio te osnažene verzije na improvizovanim sesijama u studiju. Gotovo osmominutna završna numera Smoke Detector nastala je u junu ove godine tokom tonske probe koncerta u Vankuveru, upotpunjujući tako opus koji je pun spontanosti i vintage rock energije, a koja se savršeno nadovezuje na pesme sa njegovog introspektivnijeg prethodnika.

Na albumu su ugostili i izvođačice poput Phoebe Bridgers i Rosanne Cash, a tu je i pesma Weird Goodbyes, nastala u u saradnji sa Bon Iverom, a prethodno objavljena kao samostalni singl u avgustu 2022. godine.

Osim fanova, koji su oduševljeno dočekali nove numere, i kritika je pozitivno reagovala na ovaj projekat. Tako su britanski The Guardian i američki NME već dali pozitivne ocene, komentarišući da je bend prijatno iznenadio povratkom na svoj dobro poznati i voljeni zvuk.

Foto: Lampshade Media

Učitati još
Zatvori