Stigla je nova pesma Olivera Dragojevića: Poslušajte je među prvima
Stigla je nova pesma Olivera Dragojevića: Poslušajte je među prvima

Stigla je nova pesma Olivera Dragojevića:
Poslušajte je među prvima

Teško je poverovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver Dragojević. Teško je poverovati jer uspomena na njega živi u njegovoj muzici, njegovom liku i delu koji nikada neće biti zaboravljen.

Upravo zato njegova porodica odlučila je da nam omogući da ga se prisetimo i još jednom doživimo i osetimo kroz ono što mu je bilo najvažnije – njegovu muziku. Gotovo dve godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vredni snimao do svog poslednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje. I nastao je album s novim Oliverovim pesmama – Dolaziš.

Ne mogu ti reći, Oliver Dragojević
Ne mogu ti reći, Oliver Dragojević

Emotivna ispovest Oliverove porodice

Njegova porodica objasnila je kako je album nastao:

 S Oliverovim odlaskom nasledili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizašla i ogromna odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvek bili pratnja na njegovom putu. Osetilk smo potrebu da objedinimo pesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih saradnjka i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovek, ali kad je reč o muzici, uvek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dostigli onaj nivo kojim bi sam bio zadovoljan. 

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pesma ‘Ne mogu ti reći’ autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma. Moramo da se zahvalimo svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, muzičarima i svima ostalima koju su na bilo koji način učestvovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove muzike uživati u ovom albumu i da će se i ove pesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada.

oliver dragojević Ne mogu ti reći, Oliver Dragojević

Posebno pojavljivanje

Album od dvanaest pesama predstavlja prvi singl – Ne mogu ti reći koji je napisao Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić. Biti deo Oliverovog opusa, tog mora pesama, biti makar jedna kap, jedna od poslednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pesmu otpeval baš On., emotivan je bio je Matko Šimac.

Spot za pesmu radio je Matko Petrić koji je već mnogo puta sarađivao s Oliverom te najbolje poznaje njegov vizualni senzibilitet. Posebno emotivan trenutak je pojavljivanje Oliverovog unuka Tonija u spotu koji se savršeno uklopio u ovu priču o nostalgiji i sećanju na jednog od najvećih.

S Oliverom sam sarađivao i kao muzičar i kao redatelj. Moj prvi snimak kao bubnjara u studiju je bila za pesmu ‘Ostani’ s CD-a ‘Neka nova svitanja’. Kasnije sam znao odraditi i koju turnejicu s njim i Dupinima. Radili smo spotove ‘Sreća’ , ‘Gdje to piše’. U prvom momentu nisam hteo da prihvatim ponudu za rad na novom spotu jer mi se činilo i prezahtevno i preodgovorno. Onda se rodila ideja o klaviru koji svira sam.  Danas mi je drago što sam se upustio u tu avanturu. Ovo mi je jedan jako, jako poseban spot – rekao je Marko Petrić.

Oliver Dragojević živi kroz svoju muziku, a prva pesma Ne mogu ti reći dostupna je na svim streaming servisima. Čeka vas  i u nastavku:

Preuzeto sa Journal.hr

Foto: PR, Instagram (@oliver_dragojevic_official)

Učitati još
Zatvori