Music notebook: Danna Paola
Music notebook: Danna Paola

Music notebook: Danna Paola

Nakon trogodišnje diskografske pauze, latinoamerička pop zvezda, Danna Paola, objavila je novi studijski album Childstar. Ovakav naziv nije puka slučajnost, već veliki korak koji simbolizuje izlazak iz okvira očekivanog i neobuzdanu želju za slobodom. Uz opijajuće electro melodije i smele tekstove, Danna kroz trinaest numera otvara intimne, mračne, buntovne i borbene strane svoje ličnosti – sve ono što ona zaista jeste kad se ugase prenaglašena svetla reflektora.

Danna – dosadašnja karijera

Iako ima tek dvadeset i osam godina, iza Danne stoji dvadesetčetvorogodišnja karijera. Najpre je 1999. godine glumila u meksičkoj verziji serije Sesame Street. Usledila je uloga u sitkomu Amy, la niña de la mochila azul. I već nakon ovih prvih uloga dostiže enormnu popularnost u rodnom Meksiku.

Van granica Latinske Amerike, Danna Paola postaje zapažena zahvaljujući telenoveli Quién es quién – koja je snimana, između 2015. i 2016. godine, u Los Anđelesu. Zlatno doba meksičkih telenovela bilo je sudbonosno za mladu glumicu, te nakon uloge u seriji La Doña njen talenat privlači  brojne producente. Vrlo brzo, ispostavilo se da su svi projekti u kojima je glumila postali sjajna uvertira za svetski uspeh, koji je kulminirao nakon tinejdž serije Élite.

Novi album

Osim uspešne glumačke karijere, Danna Paola uporedo je spretno gradila i muzičku putanju. To ju je motivisalo da se na neko vreme oprosti od glumačkog poziva, te od 2020. godine publici prezentuje samo nove muzičke projekte.

Sedmi studijski album, Childstar, objavljen je 12.  aprila i publici prikazuje jednu novu Dannu – koja prošlost ostavlja iza sebe i smelo korača u nove pobede. Kroz trinaest novih pesama utkan je širok spektar emocija, s tim što u svakom delu preovladava nešto mračniji narativ. Upravo, ta mračna strana stoji kao podsetnik na period tokom kojeg se Danna borila s depresijom – dok nas metafizički stihovi  navode da upoznamo onu najskriveniju stranu mlade umetnice.

Foto: Instagram @danna; Video YouTube

Učitati još
Zatvori