Pink, zečije uši i Mickey Mouse: Ko je umetnik Jan Verstraeten?
Pink, zečije uši i Mickey Mouse: Ko je umetnik Jan Verstraeten?

Pink, zečije uši i Mickey Mouse: Ko je
umetnik Jan Verstraeten?

Savremeno društvo nas konstantno podstiče da budemo drugačiji i inovativni, što je sa vremenom nešto što se gotovo graniči sa nemogućim. Kako se kaže, ne postoji priča koja već nije ispričana. No, da li je to zaista tačno? Mi smatramo da je Jan Verstraeten, belgijski tekstopisac i muzičar, pravi primer za drugačijeg i inovativnog artista. Taksativno ćemo obrazložiti i zbog čega. Jan je sa svojim prvim albumom Violent Disco izazvao veliku pažnju prvenstveno u Belgiji, ali i ostalim okolnim zemljama. Album čini spoj različitih žanrova poput popa obojenog nijansama džeza, hopa i soula. Vrcav, veseo, drugačiji zvuk za podneblje u kom je nastao. Tekstovi pesama su definitivno njegova jača strana, ali i ono što ga izdvaja. Fokusiran na probleme savremenog društva, ali i prikaz svojih individualnih osećanja, Jan je definitivno pridobio publiku koja se okuplja na koncertima pevajući u glas svaku pesmu sa albuma. Pored kvaliteta muzike koju mu niko ne osporava, Jan Verstraeten ima i potpuno drugačiji vizuelni indetitet koji je definitivno uticao na količinu njegove popularnosti u kratkom vremenskom roku.

Voli pink, zečije uši i Mickeyja Mousea

Kada govorimo o vizuelnom indetitetu artista, kako njihova popularnost raste, tako imaju sve upečatljivije indetitete. No, u slučaju Jana Verstraetena stvari idu drugačijim tokom. On je prvo poradio na svom vizuelnom. Tako uz svoje pop pesme bira da se koristi pink bojom u vidu šminke, dizajna na društvenim mrežama i posterima. Voli šljokice i sjajne oitfite, da biste ga pak kasnije videli u zastrašujućem kostimu. U većini slučajeva, na nastupima i u drugim javnim pojavljivanjima na glavi nosi zečije uši, a popularni lik Mickeyja Mousea i njegova maska jedan su od njegovih zaštitnih znakova. Ukoliko se odlučite na preslušavanje njegovog prvog albuma Violent Disco, verujemo da će vam biti jasnija i pojava mladog umetnika. Tekst i muzika, zajedno sa njegovom upečatljivom pojavom definitivno čine čudni Diznilend, kako i sam voli da opiše svoje stvaralaštvo.

@janverstraeten_official
@janverstraeten_official

Crtanje roze čudovišta na fotografijama

Još jedan od načina na koji je Jan Verstraeten odlučio da predstavi svoju muziku jeste crtanje ružičastih čudivišta na fotografijama sebe. Tako možete na njegovim društvenim mrežama, koje koristi kao glavni izvor promocije, da vidite niz videa u kojima je muzika sa njegovog albuma propratni deo nastanka nečeg novog. Na pojedinima će docrtati ružičasto čudovište tako da izgleda kao da ga jaše, u narednom zajendo sa čudovištima igra igrice, a u ostalima se sunča sa njima na plaži ili ide u nabavku. Ona imaju tužan lik. No, sa druge strane zbog svoje ružičaste boje deluju zabavno i nevino. Nemački i francuski mediji već su predstavili i ispratili rad mladog autora, a svojim savremenim shvatanjem definitivno je pridobio i određene grupe ljudi. Podržao je i podržava kvir zajednicu, a jasno govori i o značaju mentalnog zdravlja.

Kvalitetan soul, fank sa primesama haus popa odavno nisu bili bolje ukomponovani. Kroz svoje tekstove, Jan komunicira emocije, ljubav, svakodnevnicu na iskren, veseo i posve upečatljiv način. Da li je nova pop zvezda rođena? Ostaje nam da vidimo.

@janverstraeten_official
@janverstraeten_official

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori