Nominacije za Grammy nagrade: Taylor Swift oborila rekord – ali bilo je i iznenađenja
Nominacije za Grammy nagrade: Taylor Swift oborila rekord – ali bilo je i iznenađenja

Nominacije za Grammy nagrade: Taylor Swift oborila rekord – ali bilo je i iznenađenja

Američka muzička akademija objavila je nominacije za Grammy nagrade i najbolje muzičke projekte u protekloj godini. Na iznenađenje malog (a razočaranje velikog) broja ljudi, Taylor Swift nominovana je po sedmi put u kategoriji najboljeg tekstopisca, čime je oborila prethodni rekord za ovu kategoriju koji su držali Paul McCartney i Lionel Richie, sa po šest nominacija.

Ipak, nekih iznenađenja jeste bilo.

Američka r&b pevačica SZA predvodi listu sa najviše pojedinačnih nominacija za nagradu Grammy – ukupno devet, zahvaljujući albumu SOS koji je objavila ranije ove godine, a koji joj je već doneo pohvale kritike, ali i komercijalni uspeh. Nakon nje sledi Victoria Monét sa ukupno sedam nominacija, dok su Miley CyrusOlivia Rodrigo and Taylor Swift dobile po šest. One su takođe nominovane i u kategorijama za najbolji album godine, a uz Taylor Swift, u kategoriji za najbolju pesmu, našle su se i Lana Del ReyBillie Eilish i Dua Lipa.

C’mon Barbie, let’s go party

Muzička ekipa filma Barbie takođe ima povoda za slavlje, s obzirom na to da su pesme iz ostvarenja Grete Gerwig dobile ukupno 11 nominacija u sedam različitih kategorija – od toga, četiri od pet nominacija za najbolju pesmu napisanu za vizuelni mediji pripada pesmama sa soundtrack-a koji je producirao Mark Ronson.

Ceremonija dodele Grammy nagrada održaće se 4. februara 2024. godine u Crypto.com areni u Los Anđelesu, a celu listu nominovanih izvođača možete pogledati na zvaničnom sajtu Akademije.

Foto: Instagram (@mileycyrus / @taylorswift)

Učitati još
Zatvori