Pratimo zvuk saksofona: Gde slušamo džez u Beogradu
Pratimo zvuk saksofona: Gde slušamo džez u Beogradu

Pratimo zvuk saksofona: Gde
slušamo džez u Beogradu

Džez klubova sve je manje, a čak i onda kada pronađemo nova mesta, uživo svirke obično su rezervisane za letnje repertoare i baštansko okruženje. Zato smo ovog februara započeli potragu za beogradskim mestima gde, u bilo koje doba nedelje, možete naići na zvuke saksofona i klavira, te uživati u muzičkim notama uzbudljivog i dinamičnog džeza.

Bluz i pivo

Prva stanica je Cetinjska 15, gde je na velikom parkingu smešten Bluz i pivo. Iako naziv sugeriše na jednu vrstu muzike, ovde ćete čuti i dinamične džez harmonije – koji su, uostalom, derivati bluza. Svake nedelje, raznovrsan repertoar nudi priliku da otkrijete nove muzičare i aranžmane poznatih numera, ali i druge (srodne) žanrove. Osim što ugošćava lokalne izvođače, Bluz i pivo često je domaćin stranim gostima koji donose nešto drugačiji, a ništa manje uzbudljiv zvuk, te priliku da otkrijete tokove modernog džeza.

Vikasha Lounge & Jazz Club

Vikasha Lounge i Jazz Club redovno nudi bogat džez program. Ipak, ovom prilikom posebno izdvajamo koncept veganskog džez matinea koji smo ovde prvi put „degustirali“ – i koji je postao naša omiljena aktivnost tokom vikend podneva. Svakog sedmog dana u nedelji, od 13 časova ovde možete uživati u jedinstvenom spoju džez ritma i ukusa veganskih kulinarskih specijaliteta. Vikasha će razuveriti čak i okorele protivnike da veganska jela ne mogu biti uzbudljiva i zabavna, a kako svake nedelje nude drugačiji jazz brunch meni, zaista ćete želeti da redovno posećujete, zbog džeza svakako, a onda i zbog gastro avanture.

Music bar Ulica

Ispod Topličnog venca nalazi se muzički bar Ulica. U intimnoj atmosferi ovde možete čuti saksofon – i Hammond – između ostalih. Različite bendovi smenjuju se tokom nedelje, a ovo džez utočište nudi priliku i za uživanjem u poznatim zvukovima i pesmama nekih od čuvenih izvođača, u izvedbama tribute sklopova. Bluz, funk i salsa takođe su na repertoaru, pa je ovo odlično mesto za otkrivanje i muzičko putovanje.

Foto: Tolga Ahmetler, John Matychuk (Unsplash)

Učitati još
Zatvori