Beogradski DJ The + preporučuje tri mix-a koja su na njega ostavila najjači utisak
Beogradski DJ The + preporučuje tri mix-a koja su na njega ostavila najjači utisak

Beogradski DJ The + preporučuje tri mix-a koja su na njega ostavila najjači utisak

Dragoslav Dimitrijević, poznat i kao The +, zakoračio je u svet DJ-inga 2017. godine. Nakon četiri godine iskustva u puštanju muzike i na DJ sceni, Dimitrijević odlučuje da proširi svoje polje delovanja u svetu elektronske muzike. Tako, već 2021. godine, polako ali sigurno ulazi i u svet muzičke produkcije. Do sada iza sebe ima već pet samostalnih produkcijskih izdanja koja svedoče o njegovom muzičkom talentu i ukusu, ali i kvalitetu kao producenta. Ono što ga na domaćoj sceni posebno izdvaja jeste njegova sposobnost da se ne ograničava na samo jedan muzički pravac ili žanr. Iako bi mnogi pomislili da to nije samo njegova karakteristika, sa čim se slažemo, The + je ipak definitivno dosta hrabriji kada je reč o eksperimentisanju.

U njegovim setovima prožimaju se sve nijanse House i Techno zvuka koje mix-a sa uzbudljivim momentima Acid-a ali i energičnim Breakbeat-om. Njegova sposobnost da, kako prilikom produkcije, tako i DJ-inga sjedini žanrove stvara poseban prostor za muziku kojom se bavi na domaćoj sceni. The + je definitivno postao jedan od onih DJ-eva koji mogu da se pohvale kvalitetom, ali i ozbiljnim pristupom u svom poslu.

Milica Gvozdenović
Milica Gvozdenović

//

The + je stekao priznanje kao jedan od pobednika Let’s Mix It DJ takmičenja 2021. godine, osvojivši drugo mesto. To je samo potvrdilo njegovu izuzetnu veštinu i strast prema muzici. Njegov muzički put obuhvata hvaljene nastupe širom Srbije. Nastupao je na prestižnim festivalima poput Exit-a, Lovefest-a, Central Dance Event-a, festivala Devet. Ali i u najpoznatijim klubovima, uključujući Barutanu, Tunnel, Triptih, Half, Kult, Puberaj, i mnoge druge. Na svakom njegovom setu vlada posebna energija. Definitivno privlači undergorund publiku koja se razume u elektronski zvuk. Muzika koju stvara može da se poredi i sa njaboljim svetskim house izvođačima, te je samo pitanje vremena kada će dodatno učvrstiti svoj položaj u muzičkoj industriji.

Njegova samostalna izdanja do sada su naišla na veliko odobrenje kolega, saradnika ali i publike. Ono što je definitivno jeste da se unikatnost prilikom produkcije zaista oseti, što je definitivno neophodno kada je reč o autentičnosti. Ukoliko vas je sve do sada privuklo dovoljno da saznate više o njegovoj muzici. Njegov nalog na Soundcloud-u bi trebalo da bude vaša sledeća adresa. Takođe, posebno bismo izdvojili i njegov prvi EP – Thirty sa tri pesme. Zasigurno je da je na njemu pokazao svoje produkcijske veštine ali i talenat.

Lilit Andrić

Uvek u dobrom društvu za DJ pultom

 

The + je imao čast da deli pult sa nekim od najvećih svetskih imena današnjice, uključujući techno zvezde poput Amelie Lens, Lilly Palmer, Fatima Hajji, Rebekah i druge. Njegova prisutnost na sceni i sposobnost da se prilagodi različitim atmosferama čini ga izuzetno cenjenim i traženim umetnikom. Kada je reč o domaćoj sceni, kolege sa kojima je imao prilike da nastupa potvrđuju njegovu posvećenost nastupima. Tokom puštanja muzike, možete ga uvek videti potpuno okupiranog i prisutnog. Verujemo da drugačije njegovi setovi ne bi imali kvalitet kakav trenutno poseudju.

Sudeći prema dosadašnjim dostignućima, beogradski DJ The +, nastavlja da ostavlja dubok i ličan pečat na elektronskoj muzičkoj sceni u Srbiji i šire. U to ime, za sve ljubitelje muzike izdvojio je tri mix-a koja su tokom njegovog bavljenja muzikom ostavila na njega najjači uzisak. Poslušajte ih, pažljivo. Definitivno je napravio selekciju koja zavređuje dosta pažnje.

Filip Kasper
The + // chooses:

 DJ Bone poseudje veoma unikatnu tehniku miksanja muzike. Način na koji kreira tranzicije između traka i na koji koristi efekte su fascinantni.

Job Jobse – Sunrise at the last ever Nachtdigital // 2019

Ovo je jedan od setova koji vas neće ostaviti ravnodušnim. Količina prenetih emocija kroz muziku gde je svaka traka bolja od prethodne teraju vas da ga iznova i iznova preslušavate kao što je to bio slučaj i sa mnom.


Na samom kraju nadamo se da ste uživali u selekciji. Pozivamo vas da zapratite društvene mreže, Souncloud nalog, našeg ovonedeljnog gosta i budete u toku sa njegovim radom, ali i budućim nastupima i produkcijom. U skorije vreme možemo da očekujemo još mnoštvo različitih gigova, a ujedno se nadamo i novim muzičkim izdanjima. Ono što je podelio sa nama, jeste da nas naredne godine očekuje i njegovo prvo veliko izdanje za strani label. Bićemo tu da pišemo o tome.

Foto: Filip Kasper; Lilit Andrić; Milica Gvozdenović; Privatna Arhiva: Dragoslav Dimitrijević // Instagram: @_the_plus

Učitati još
Zatvori