Beogradski DJ Nevena Jeremić peporučuje tri mix-a koja su za nju najvažnija
Beogradski DJ Nevena Jeremić peporučuje tri mix-a koja su za nju najvažnija

Beogradski DJ Nevena Jeremić peporučuje tri
mix-a koja su za nju najvažnija

Nevena Jeremić, rođena je i živi u Beogradu. Na beogradskoj DJ sceni važi za dinamičnu, sada već dovoljno iskusnu i svestranu ličnost u svetu muzike. Unutrašnja želja za radoznalošću i nepokolebljiva strast prema muzici kao umetnosti, od Nevene su vremenom kreirali ličnost prepoznatu od strane publike. Kao jedan od omiljenih ženskih DJ-eva na sceni, ona vremenom samo širi polje delovanja. Od samog početka svoje karijere, njen glavni i određujući atribut je bila otvorenost uma ka različitim žanrovima. To do danas ostaje karakteristika koja se primetno prožima kroz njen profesionalan život.

Njeno muzičko iskustvo pored žanrovske raznovrsnosti koja zahvata soul, bugi, disko, acid tehno i house, ogleda se i u jedinstvenim, nenapadnim, ali veoma jedinstvenim poigravanjima. Kako uživo na gigovima tako i u snimajućim setovima. Ona poseduje retku sposobnost veštog preplitanja različitih elemenata muzike. Stvarajući time harmonično jedinstvo koje se lako prilagođava različitim okruženjima, raspoloženjima i ono najvažnije – publici.

nevena jeremić
Nevena Jeremić privatna arhiva

Inspiracija

Ono što Nevenu izdvaja kada je reč o beogradskoj DJ sceni jeste njena posvećenost autentičnosti. Inspiraciju pronalazi kod umetnika koji hrabro pomeraju granice DJ-inga i produkcije, dok odbijaju kompromise. Na taj način, ona razvija zvuk koji rezonuje sa pravom emocijom. Uz to dodaje i spektar različitih sentimenta prilikom selekcije. Konačna istina je da upravo taj sentimentalni momenat, kako u ovo vreme, mada i od kad je vremena, preko potrebno. Nevenina muzika poziva da istražimo najdublja osećanja kroz složenu igru zvuka i ritma. Oba neumorno potencira za DJ pultom. Trenutno možemo reći predstavlja ime koje ima potencijal da nadraste muzičku scenu prestonice.

nevena jeremić
Iva Radovanović

Intuicija

Ono što Nevenu izdvaja nije samo niz tehničkih umeća za pultom, već i njen intuitivni odnos sa publikom. Poseduje prirodan osećaj za razumevanje atmosfere prilagođavajući svoje izbore ambijentu. Tako dolazimo i do njene tajne kada je reč o tome kako postiže da svako izvođenje bude jedinstveno iskustvo. Ukoliko ste imali priliku da slušate njene live setove, sigurni smo da ste osetili bar da vam je „njena selekcija mnogo dobra“. Najviše nastupa po beogradskim klubovima kao što su to: Drugstore, Ruke, April, Zaokret, Lift, KC Grad, 20/44, kao i mnoga druga mesta u gradu. Tu su i nastupi u regionu na različitim muzičkim festivalima, a posebno bi trebalo izdvojiti njen anganžman na Lovefest-u. Anganžmani na festivalima kao što su Polifonic, Divigations i Zero Beghe na kojima je nastupala u prethodnih godinu dana definitivno su uticali na njeno samopouzdanje učvršćivanje karijernog puta.

nevena jeremić
nemanja knežević

Beograd, sa svojom bogatom klubskom istorijom, ali i generalno istorijom noćnog života, služi kao pozadina koju Nevena neretko kao da priziva na setovima. Njen zvuk trenutno definitivno odražava prepoznatljiv i dinamičan duh grada. Spajanjem tradicije i nekadašnjih tvrđih melodija sa savremenim inovacijama postiže vrhunac. Poznavaoci muzike, bar kada je reč o njenim setovima, mogu prepoznati mnogovrojne trake koje su obeležile različite muzičke ere koje ona uspešno oživljava. U sve navedeno, možete da se uverite i sami ukoliko ispratite bar jedan njen set onako kako dolikuje, od početka do kraja.

nevena jeremić
nemanja knežević
nevena jeremić
nemanja knežević

STATES OF MIND

Kada je reč o Neveni, verovatno ste do sada imali prilike da poslušate, naiđete ili pak već strastveno uživate u njenoj selekciji za Radio D59B. Na njihovom sajtu, u sklopu autorske emisije States of mind možete na delu ući u koštac sa muzikom koju bira. Iako za sebe kaže da je u svet DJ-inga ušla spontano, verujemo da je na kraju opravo njen states of mind doveo do mesta na kom treba da bude.

U srcu beogradske noćne scene, Nevena Jeremić je izgradila svoje malo ali sadržajno mesto. Kako kroz vešto miksovanje, raznovrsne muzičke uticaje i nepokolebljivu strast prema veštini DJ-inga, tako i kroz iskustvo koje sa godinama raste. Pozivamo sve da joj se pridruže na zvučnom putovanju kroz ritmove. U nastavku donosimo i njenu selekciju od tri mix-a.

Nevena Jeremić // chooses:

Izbor mixeva se bazirao na one koji su za mene bili vrlo značajni tokom godina na različite načine i kojima se iznova i iznova vraćam i učim iz njih.

Amalfi MIx – Skyrager

U svakom trenutku i uvek mogu da ga slušam, za ovaj mix definitvno ne postoji loš momenat.

Séance Centre Radio Episode 32 NTS feat: Lorem Ipsum

Za mene lično vrlo značajan i inspirativan mix.

John Gómez & Jamie Tiller at Brilliant Corners

Jamie Tiller je neko ko je na mene tokom prethodnih godina na razne načine uticao kroz svoje mix-eve i label Music from Memory, i ovaj mix je samo jedan od mnogih. On je nažalost preminuo pre par nedelja ali iza sebe je ostavio ceo jedan univerzum.

Foto: Privatna arhiva – Nevena Jereić; Nemanja Knežević; Iva Radovanović

Učitati još
Zatvori