Beogradski DJ NADEŽDA preporučuje tri omiljena house mix-a
Beogradski DJ NADEŽDA preporučuje tri omiljena house mix-a

Beogradski DJ NADEŽDA preporučuje
tri omiljena house mix-a

Nadežda Dimitrijević u Beogradu je poznata na dva različita načina. Mnogi je poznaju kao modela još od njenih mlađih dana, kada je davne 2009. godine uplovila u svet modne industrije. U modnoj industriji zadržaće se sve do 2022. godine, kada odlučuje potpuno da se posveti drugoj stvari po kojoj je poznata – muzici. Nadežda se DJ-ingom u Srbiji ali i inostranstvu bavi još od 2014. godine. Svoje prve gigove održala je u  Ben Akibi čiji će kasnije postati rezident.

Nakon što je njen talenat za muziku otkriven, noćni život u Beogradu dobio je jedno sasvim novo „lice“ kako bi se to u svetu modelinga reklo. Nadežda malim ali sigurnim stopama počela da nastupa prvo po klubovima u Beogradu, da bi se kasnije njeni setovi preselili i na festivale. Imala je prilike da stane za DJ pult na najvećim domaćim muzičkim fetsivalima kao što su to EXIT Festival i Lovefest. Austrija, Švajcarska, Francuska – Val d Isére, Nemačka -Minhen, Grčka – Atina, Izrael – Tel Aviv, Mladivi, Lisabon i Portugal samo su neke od destinacija na kojima je nastupala i bila bukirana. Nadežda definitivno važi za svetskog putnika.

BOSS i Dior vole house

Nadežda je za vreme svoje karijere modela sarađivala sa svetskim imenima u modnoj industriji kao što su, Jean Paul Gaultier, Renato Balestra, Laquan Smith, Antonio Grimaldi i mnogi drugi. Nakon što je odlučila da se posveti DJ-ingu njeni setovi uspeli su da je odvedu ka drugim modnim brendovima. Tako je Nadežda jedna od retkih domaćih DJ-eva koja je imala priliku da kao DJ ostvari saradnju sa BOSS-om i Dior-om. Kasnije, njeni setovi biće korišćeni su za razne modne revije, kako kod nas tako i u inostranstvu.

Kada je reč samo o muzici, vodi se alternativnom scenom. U njenim setovima možete čuti kombinaciju različitih žanrova i pod žanrova. Minimal House, House, Deep House, Techno House, Acid House, spadaju u njen najveći fokus. Njeni setovi bogati su poigravanjem sa raznim editima, old school house-a, energičnim groove-om, ali i pažljivom selekcijom traka ona kreira svoj jedinstven set. Improvizaciom koja za nju nije strana ostvaruje dobru energiju na nastupima. Elektronsku muziku prati još od samih njenih početaka, Detroit House-Techno producenata iz 1990. Čitava subkultura i muzički milje iz tog perioda su njena inspiracija što se jasno može videti na setovima. Jeff Mills, Omar S, Kerri Chandler, Paul Johnson, Delano Smith , Frankie Knuckles samo su neka od imena koje uvažava.

Projekti

Belgrade Beer Fest, Exit festival Jagermeister Chill zone, Muscicology festival, Matinée Fest, Let’s Mix It Weekend, samo su neki od festivala na kojima je Nadežda Dimitrijević imala prilike da radi. Od kako je počela da se bavi DJ-ingom pa sve do danas svoje iskustvo usmerava ka promociji alternativne beogradske kulturno-umetničke scene.

Od velike mi je važnosti da Beograd poseduje kvalitetne festivale, alternativnu scenu, kao i binu na kojoj možemo slušati i podržavati domaće umetnike.

Sa Nadeždom smo imali priliku da se upoznamo tokom jednog od najlepših projekata Musicology Sessions, koji predstavlja koncertni serijal koji je u našu zemlju doneo jedan potpuno novi koncept koncertno – festivalskog iskustva. Tako je i sama bila deo priče koja ima za cilj da publici na našim prostorima ponudi mogućnost da uživaju u intimnim klupskim nastupima velikih svetskih jazz, soul, funk, r’n’b zvezda. Zajedno sa Musicology Sessions timom uspela je da dovede imena koja obično ne nastupaju u većim prostorima. Gregory Porter, Brand New Heavies, Mario Biondi, Jose James, Seun Kuti, Meshell Ndegeocello, Liv Warfield, Keziah Jones, Bebel Gilberto. Sve su to velika svetska imena koja su zahvaljujući festivalu posetila Beograd.

Saradnja sa ovim svetskim muzičarima je takođe dosta uticala na njen muzički pravac. Inovativnost koju gradi u svojim setovima se pojavljuje upravo zbog internacionalnih muzičkih konekcija i saradnji. Uz sve to dodajte i iskustvo koje je stekla na SAE institutu na kom je završila muzičku produkciju, a kasnije usavršila svoje znanje na advanced kursu produkcije u Let’ Mix It! školi. Nadamo se da sada razumete zbog čega smo je pozvali, da baš pred sam početak jeseni razdrma atmosferu u našim domovima/ slušalicama/ omiljenim mestima uz predlog svoja tri mix-a.

Nadežda Dimitrijević // chooses:

Future Disco Radio – 178 – Jansons Guest Mix

Preporučujem set od producentra i DJ-a Nathana Alzona! Cenim njegovo znanje u produkciji, vrlo se ističe u svom Minimal House žanru, i generalno mi se dopada njegovo stvaralaštvo. Autentičan i kreativan u produciranju, uvek mi privuče pažnju negova selekcija traka.

 

No Art Radio E19 – Nathan Alzon

Još jedan vrstan britanski producent i DJ Jansons,  kojeg pratim i cenim već duže vreme. Istakao u House Techno, Acid House žanru. Doduše, svakakvih edita je tu bilo, svakako je jedan od kvalitetnih producenata, koji vešto vlada House produkcijom. Veliki broj izdanja imao je za: Knee Deep in Sound, Hot Creations , 8bit i mnoge druge label-ove, koje ja pomno pratim.  Preporučujem ljubiteljima ovog žanra, pogotovo budućim producentima, da obrate pažnju na kanale  Izdvajam njegovu selekciju traka u ovom setu.

Nakon što smo preslušali Nadeždina tri omiljena house mix-a nije nam ostalo drugo no da je pitamo kada ćemo moći da dobijemo još muzike od nje. Kako je podelila, njena strast prema produkciji je u ovom trenutku primarna. Aktivno radi na stvaranju „svoje muzike“, u nadi da će izbaciti i svoj prvi EP do kraja ove godine, ako joj vreme i nastupi to dozvole. Nadamo se da ćemo do kraja ove godine u glavi vrteti njene ritmove, a do tada, vidimo se u Beogradu na nekom od nastupa.

Foto: Privatna Arhiva; Emilija Petrovic

Učitati još
Zatvori