Kid Cudi, Pharrell Williams i Travis Scott imaju novu pesmu – a da li nam je zaista bila potrebna?
Kid Cudi, Pharrell Williams i Travis Scott imaju novu pesmu – a da li nam je zaista bila potrebna?

Kid Cudi, Pharrell Williams i Travis Scott imaju novu pesmu – a da li nam je zaista bila potrebna?

Možemo bez ustručavanja da kažemo da je godina za nama bila u znaku povratka pravog repa i ne tako stare škole, ali svakako škole koja se referisala na prvobitne kodove ovog žanra koje savremeni zvukovi hip hopa neretko ignorišu. Drake je uveliko izbacio album For All The Dogs i neočekivano izazvao pozitivne reakcije. To nas nije nimalo začudilo s obzirom na to da smo konačno imali priliku da čujemo Drakea kakvog poznajemo. Pored njega, novu muziku najavio je i Kanye West koji mescima unazad priprema album u Italiji, dok ćemo Pharrella ipak strpljivo čekati i nadati se da najava njegove muzike nije bila samo obična spekulacija. Na spisku nove muzike našao se i Kid Cudi i njegov dugoiščekivani album Insano. Prvi singl smo uveliko poslušali, a upravo je izašla i pesma u kolaboraciji ni manje ni više nego sa Travisom Scottom i Pharrellom Williamsom.

Pesma At The Party je napolju, a mi sabiramo utiske.

At The Party – cop or drop?

Iako smo znali da će album Insano okupiti najfinije iz muzičke industrije, osim Westa koji nije u najboljim odnosima sa nekadašnjim kolegom i partnerom na projektu Kids See Ghosts, nismo mogli ni da naslutimo da će prvi tizer albuma biti ništa drugo do skup talentovanih umetnika bez očekivanih dubina. Nešto kao filmovi u kojima su svi glumci nadaleko poznati, a scenario ne može da isprati kvalitet njihovog glumačkog umeća. Neočekivano blaga produkcija i linije svojstvene početničkim greškama. Čak je i Genius (bezuspešno) pokušao da pronađe misao koja prevazila granice partijanja i neubedljivog ubeđivanja javnosti da su najbolji na sceni. Izgleda da je Kid Cudijevo vreme ipak prošlo, a da su se Pharrell i Travis Scott ovde našli sasvim slučajno.

Ono što nas je dodatno iznenadilo jeste neinspirativna muzika koju ipak potpisuju Pharrell Williams i Jean Baptiste. Iako ova dva umetnika, naročito Pharrell, važe za genijalce u svojoj profesiji melodije za pesmu At The Party zvuče kao ostati prethodnih projekata. Takođe, veoma je važno da naglasimo da je u pesmi korišćem sempl Cudijevog najvećeg hita Day ‘n’ Night.

Foto: Instagram (@kidcudi)

Učitati još
Zatvori