Šta čitaju poznati: Jessica Goicoechea
Šta čitaju poznati: Jessica Goicoechea

Šta čitaju poznati: Jessica Goicoechea

Vodeća katalonska influenserka i vlasnica swimwear brenda Goi, Jessica Goicoechea, autentičnim modnim kombinacijama i aristokratskom lepotom privukla je veliki broj pratilaca na društvenoj mreži Instagram. Njen feed prošaran je serijom egzotičnih fotografija, na kojima su učestali akteri leto, plaža i more. Neretko se između ovih živopisnih putopisa mogu videti i različite knjiške preporuke. A koji su se to naslovi našli na letnjoj reading listi ove ‘it’ devojke – saznajte u nastavku.

@goicoechea
@goicoechea

Zajedno u stanu – Bet O’Liri

Prva preporuka vodi nas u žanr čiklit literature, a Jessica kao izbor uvek navodi knjige britanske autorke Bet O’Liri. Roman Zajedno u stanu zapazili smo tokom odmora poznate manekenke na Maldivima. A premisa je sledeća. Nakon raskida dugogodišnje veze Tifi biva primorana da uz minimalnu zaradu pronađe i odgovarajući stan. U naizgled bezizlaznoj situaciji kao idealno rešenje za sve njene probleme nailazi oglas koji je postavio Leon. Njemu je potreban cimer, a njoj odgovara cena kirije. I tako dolaze do međusobnog dogovora da Leon koristi jednosoban stan od devet ujutru do šest uveče, a Tifi preostalo vreme. Oni se uz savršenu organizaciju nikada ne sreću, a sve eventualne probleme rešavaju dopisivanjem preko puškica. Vremenom ovakav način neposrednog funkcionisanja pali ljubavne iskre i ostaje nam da vidimo šta će se zapravo dogoditi kada se njih dvoje prvi put sretnu.

@laguna

La red purpura – Carmen Mola

La red purpura trenutno se može čitati jedino na izvornom jeziku jer domaći izdavači još uvek nisu otkupili autorska prava za prevod romana svetske književne senzacije Carmen Mole – iza čijeg se pseudonima zapravo kriju tri španska pisca. Ovo delo žanrovski je namenjeno ljubiteljima trilera i pripada serijalu o inspektorki za krvne delikte Eleni Blanco. Nov slučaj vodi Elenu i njen tim do tajne organizacije La red purpura, koja godinama unazad putem razgranate mreže tajnih linkova kači snimke sadističkih mučenja i ubistava. Neustrašiva inspektorka odlučuje da stane na put ovoj ozloglašenoj dark web grupi, a sve dobija ličniju premisu u momentu kad sazna da su upravo ti ljudi iz senke odgovorni i za nestanak njenog sina Lukasa.

@casadellibro

Slikar duša – Ildefonso Falkones

Na ovoj listi našao se još jedan roman koji dolazi sa španskog govornog područja, a u pitanju Slikar duša. Ova upečatljiva istorijska priča proistekla je iz pera  vodećeg savremenog književnika Ildefonsa Falkonesa, koji se prethodno proslavio romanom Katedrala na moru. Radnja se odvija u vreme turobnih društvenih nemira na samom početku 20. veka u Barseloni i prati život siromašnog slikara Dalmaua Sala. Ovaj mladić odrasta razapet između dve suprotne strane. Devojka koju voli i njegova porodica zalažu se čvrsto za prava svih potlačenih radnika, dok  posao u vajarskom ateljeu  Don Manuela od njega zahteva da se prikloni klasi bogatih. Dalmau će u ovakvoj situaciji morati da izabere da li će krenuti putem revolucije ili će pak dopustiti da ga zavede sjaj bogatstva. Knjiga broji preko šest stotina stranica i donosi upečatljivu priču o revolucionarima koji su postavili temelje današnje Barselone.

@Laguna

Foto: Instagram, Laguna

Učitati još
Zatvori