Preporuka tri knjige po kojima su snimljeni i filmovi
Preporuka tri knjige po kojima su snimljeni i filmovi

Preporuka tri knjige po kojima su
snimljeni i filmovi

Ukoliko ste podjednako ljubitelj knjiga i filmova, donosimo vam tri predloga knjiga koja su dobila i svoje adaptacije. Izdvojili smo jednu psihološku dramu, ljubavnu istorijsku dramu, ali i detektivski triler. Dakle, za svačiji ukus po nešto. Sve knjige dostupne su za kupovinu i u našoj zemlji, a mi vam kao pravi Book club fanovi savetujemo da prvo pođete od knjige.

Dakle, nakon što se izmorite od mnogobrojnih kulturnih aktivnosti koje nas očekuju do kraja meseca, povedite računa i o tome da vreme kod kuće provodite isto tako kvalitetno.

The Woman in the Window / Žena na prozoru – A. J. Finn

Ovaj roman je duži vremenski period bio jedan od najčitanijih. Tako je i proglašen za broj jedan New York Times Bestseller. Uz dobre reči kritike i nekoliko štampanih izdanja u čitavom svetu, Netflix je uradio i film po radnji ove knjige. I dalje, kniga je popularnija od filma, ukoliko je verovati našem laičkom sudu. Zbog toga savetujemo da je prvo pročitate, a tek onda upustite u gledanje filma ukoliko ste prava Book club vrsta ljudi. Knjiga, ali i sam film, prate život žene kojoj je dijagnostikovana agorafobija. Zbog toga ona retko izlazi iz kuće, a jedini „prozor u svet“ je zapravo prozor iz njene sobe. Glavna junakinja će zahvaljujući sticaju različitih okolnosti biti svedok situacije koja će potpuno promeniti njen dalji život. Da li je ono što je uspela da vidi stvarnost ili samo posledica terapije koju uzima?

Male žene, Dobre supruge – Louisa May Alcott

Ova američka književnica delo Male žene, dobre supruge napisala je još 1868. godine, da bi sjajan reditelj, ali i glumačka postava odradili film po radnji njene knjige. Glumci, Emma Watson, Timothée Chalamet, Saoirse Ronan i Laura Dern igraju glavne uloge dok režiju potpisuje sada ikona Barbie filma, Greta Gerwig. Film ali i radnja romana prate odrastanje i životne prepreke četiri različite sestre. Dok je figura kuće, njihov otac u tratu, njihova samohrana majka pokušaće da ih odgaji na najbolji mogući način i nauči ih kako da budu žene. Jedna od setsara naćiće se u ljubavnom okršaju sa mladićem koji im je došao u posetu dok paralelno sa tim želi i trudi se da napiše knjigu.

Isčezla – Gillian Flynn

Spisateljica Gillian Flynn poznata je u svetu knjiških trilera. Tako je sa knjigom Isčezla uspela da motiviše reditelja Davida Finchera da uradi film koji će, poptu same knjige biti dovoljno napet do samog kraja. Radnja i samog triler romana, ali i filma svodi se na nestanak jedne žene. Prva osumnjičena osoba je njen muž sa kojim ima dvoje dece. Ulogu u filmu poneo je Ben Affleck koji je odlično izneo glumu. Nakon što shvati da je policija, kao i ostatak ljudi iz njegovog okruženja ubeđeno da je on taj koji je odgovoran za nestanak svoje supruge, glavni lik će sam krenuti da rasvetljava zločin. Do samog kraja nećete znati rasplet čitave priče koji će vas, verujte nam, ostaviti bez daha.

Foto: Amazon; Delfi; Laguna

Učitati još
Zatvori