Preporučujemo deset knjiga inostranih autora
Preporučujemo deset knjiga inostranih autora

Preporučujemo deset knjiga
inostranih autora

Najčešće za nove knjige saznajemo baš u samim knjižarama dok okom pokušavamo da pronađemo sledeći naslov koji bi mogao da zadovolji naše čitalačko telo. Mi smo odlučili da vam predstavimo koji su to trenutno najčitaniji inostrani autori i naslovi po Top listi kljižara koje volimo pratimo.

Romane smo poređali na skali od 10. do 1. a ujedno se nadamo da će neki od njih uspeti da vam privuku pažnju. Kako je danas reč o najpopularnijim naslovima, možete proveriti da li se neki od vaših omiljenih već krije na ovoj listi.

Kako smo i sami uspeli da zaključimo sastavljajući je, najpopularniji žanrovi su romantične priče, detektivski romani, ali i anime.

Promo instagram: @

10. Zovi me svojim imenom

Andre Aciman

Ovaj roman spada po kategoriji u romansu, a priča je fokusirana na mladog dečaka sa obala Italije ali i jednom gostu koji letuje u vili.

Glavni akteri romana se tokom letnjeg raspusta upoznaju i po prvi put otkrivaju duboka romantična osećanja jedno prema drugom.

Roman je proglašen za New York Times Bestseller, USA Today Bestseller, Los Angeles Times Bestseller, polako je svetska popularnost ovog romana počela da raste i kod nas, te je ovo delo zauzelo deseto mesto na ovoj listi.

Foto promo: Delfi

9. Čovek sa motornom testerom

Tatsuki Fujimoto

Ovo delo govori o mladiću koji je na svom poslu doživeo nesreću koja ga je usmrtila. Međutim, njegov ljubimac Đavo ga oživljava, nakon čega Denji, glavni lik, postaje čovek sa motornom testerom.

Nakon jednog velikog dobrog dela koje je Denji učinio za svoje građane, zbog čega postaje nadaleko poznat javnosti, pojavljuju de i profesionalne ubice koje žele da ga se reše.

Radnja je smeštena u Japanu, a ovo je sedmi po redu roman ovog autora.

Foto promo: Amazon

8. Jedan od nas laže

Karen M. McManus

Ovaj roman je toliko postao popularan da je snimljena i TV serija po motivima knjige.

Reč je o petoro mladih učenika, od kojih  jedan od njih izmišlja aplikaciju za tračeve, te nakon toga ostaje mrtav. Ostali učenici nakon incidenta postaju osumnjičeni za ubistvo.

Pitanje je, ko je od njih četvoro želeo da sačuva svoju tajnu po cenu tuđeg života.

Foto promo: Amazon

7. Jojove bizarne avanture

Hirohiko Araki

Roman koji je pun komedije, fikcije, akcije i paranormalnih elemenata nalazi se na sedmom mestu najpopularnijih knjiških izdanja.

Reč je o JoJou, glavnom junaku koji bije bitku protiv svog polubrata Dia.

Dio koristi moći drvene kamene maske što mu omogućava da postane moćan vampir u borbi protiv svog brata, a ova bogata anime priča naveliko je dotakla brojne mlađe generacije, kao i one malo starije.

Foto promo: Amazon

6. Obrnute laži

Ana Huang

Reč je o romansi između čudovišta koji se krije iza odela džentlmena kog ne zanima ljubav. Međutim, on počinje da oseća privlačnost prema ženi koja živi sprat ispod njega. Interesantna ljubavna priča postala je sve popularnija na našim prostorima, a ukoliko ste i vi u potrazi za romantičnom notom, evo preporuke za vas.

Foto promo: Vulkan

5. Obrnuta mržnja

Ana Huang

Romani Ane Huang su ljubavne priče koje se izgleda mnogima dopadaju, te je ovaj roman sada na mnogim listama popularnijih romana.

Ovo je priča o mladom momku koji je na putu da postane lekar, a paralelno sa tim, toliko opčinjen svojim poslom, ipak uspeva da se zaljubi.

Eto predloga još jedne ljubavne priče ove autorke koja spaja nespojive ljubavne parove u svojim fiktivnim pričama.

Foto promo: Vulkan

4. Ubiti pticu rugalicu

Harper Lee

Ubiti pticu rugalicu je jedan od najpopularnijih romana dvadesetog veka.

Ukoliko do sada niste naišli na izdanje koje posedujete, ovaj roman se sigurni već nalazi na vašoj polici.

Priča se oslanja na veoma osetljivu temu rasizma u Americi, a upoznaje nas sa likom čoveka koji prikazuje veliku želju za borbom za pravdu u pravnim okvirima svoje zemlje.

Foto promo: Vulkan

3. Ideoluzije

Jasmin B. Frelih

Ovaj roman slovenačkog književnika osvojio je nagradu Evropske unije za književnost.

Roman je pun psiholoških značenja, priča o savremenoj civilizaciji i materijalnosti današnjice.

Veoma dubok i intenzivan, roman koji se sve više sreće u autobusima i na ulicama grada.

Sve više čitalaca širom zemlje govori o njegovoj posebnosti i popularnosti. Prenosimo vam njegov kratak opis:

Osećajna celovitost i egzistencijalno iskustvo pojedinca su jedinstveni, univerzalni i večni. Prisustvo ne poznaje nikakvu istoriju, bivstvo ne sadrži u sebi druga značenja. Trenutak bivstvovanja nije osobina prostora i ne poseduje ni prošlost ni budućnost. Osećanje je jedina istina koja je zajednička svima koji egzistiraju u jednom trenutku.

Foto promo: Ariete

2.  Tajna istorija

Donna Tartt

Roman koji je pobrao najbolje recenzije u Guardianu i The Timesu. Ovo je detektivska priča o šest bliksih kolega sa fakulteta u Engleskoj, od kojih je jedan onaj koji ujedno ima i ulogu pripovedača. On pokušava da otkrije koji su događaji prethodili smrti nihovog prijatelja sa fakulteta.

Foto promo: Delfi

1. Vodič za ubistvo dobre devojke

Holly Jackson

Najpopularniji roman u našim knjižarama je upravo još jedna detektivska priča.

U ovoj knizi zločin star pet godina, ponovo se otvara, a reč je o ubistvu jedne učenice. Čitavo mesto zna ko je ubica, međutim, kako je ubijena devojčica iz mesta koje je oličenje kriminala, pravi ubica uspeo je da pobegne policiji. Saznajte kako će teći ova detektivska priča.

Foto promo: DELFI

Nadamo se da vas trenutno najpopularniji naslovi u našim knjižarama nisu razočarali.

Ukoliko vaš knjiški apetit još uvek nije zadovoljen, predlažemo da pogledate ostale preporuke i recenzije koje smo imali prilike da pišemo ovde.

Promo instagram: @bookstagramgold

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori