Knjiga u fokusu: Objavljen je špijunski triler „Argajl“
Knjiga u fokusu: Objavljen je špijunski triler „Argajl“

Knjiga u fokusu: Objavljen je špijunski
triler „Argajl“

Špijunski triler Argajl privukao je pažnju, mnogobrojnih čitalaca, onog trenutka kad je najavljena i filmska ekranizacija. Svetski bestseller nedavno je objavljen u sklopu izdavačke kuće Vulkan izdavaštvo. Dok istoimeni film, u kojem vodeće uloge tumače Henry Cavill i Dua Lipa, u domaće bioskope stiže 1. februara.

Argajl / Vulkan izdavaštvo

Potraga za osmim svetskim čudom

Roman otvaraju jedinstveni opisi jugoistočnog Sibira. U jeku političke kampanje ruski magnat Vasilij Federov, u pratnji žene Irine, odlučuje da obiđe najudaljenije delove Rusije i time pridobije glasove običnih ljudi. Kroz kratke retrospekcije saznajemo pojedinosti o  njegovom odrastanju, sticanju velikog bogatstva i opsesesivnoj želji da kontroliše sve oko sebe. Kako bi se dodatno dokazao pred širokim narodnim masama, Vasilij Federov daje obećanje da će vratiti neprocenjivi eksponat, Ćilibarsku sobu, koji su nacisti ukrali iz carske palate pre šezdeset godina. Međutim, ispostavlja se da plan nije sasvim jednostavan.

Uskoro na scenu stupa tajni agent Argajl pred kojim stoji zadatak da osujeti zle namere Vasilija Federova. Tako otpočinje avantura iza koje se kriju brojne tajne i spletke. A ujedno se javlja dilema – ko će naposletku pobediti, dobro ili zlo…

O čemu se radi?

Svoj debitanski roman, Argajl, autorka Eli Konvej napisala je dok se oporavljala od posledica nesreće. Američki izdavači uvideli su potencijal koji poseduje ovaj špijunski triler, te dolaze na ideju da ponude holivudskom studiju prava za ekranizaciju. Usledio je pozitivan odgovor i u svrhe reklamne kampanje odlučuju da knjiga i film budu objavljeni, početkom 2024. godine, u kratkom vremenskom razmaku. Takva odluka privukla je veliku pažnju čitalaca, dok Argajl  treću nedelju zaredom zauzima sam vrh svetskih bestseller lista.

Premijera filma / uloge

Počevši od serijala o Jamesu Bondu sve do danas, ostvarenja koja spajaju špijunske i akcione elemente neprestano privlače primarnu pažnju publike. U tom smeru spretno ide i film, Argajl, na osnovu čijeg trailera i promotivnih fotografija možemo zaključiti da nas očekuje pravi vizuelni spektakl. Istoimeni roman je za potrebe filma adaptirao režiser Matthew Vaughn (poznat po špijunskoj trilogiji Kingsman). Pored Henryja Cavilla i Dua Lipe, glumačku ekipu čine Bryce Dallas Howard, John Cena i Ariana DeBose. Argajl u domaće bioskope stiže 1. februara.

@Pexels

Photo credit: Instagram @ellyconway Pexels @faisalrahman; Vulkan izdavaštvo @vulkani.rs

Učitati još
Zatvori