HBO i Nicole Kidman pripremaju mini-seriju po romanu “The Perfect Nanny”
HBO i Nicole Kidman pripremaju mini-seriju po romanu “The Perfect Nanny”

HBO i Nicole Kidman pripremaju mini-seriju po
romanu “The Perfect Nanny”

Iz producentske kuće Blossom Films, koja se nalazi u vlasništvu holivudske glumice Nicole Kidman, pre nekoliko dana stigla je vest da nas uskoro očekuje ekranizacija bestseler romana The Perfect Nanny francusko-alžirske autorke Lejle Slimani.

Kada treba očekivati seriju?

Trenutno se serija The Perfect Nanny nalazi u početnoj fazi i zbog toga je dostupno samo nekoliko informacija u vezi sa celokupnim projektom. Poznato je da će serija biti snimljena u limitiranom izdanju, u okviru kablovske mreže HBO. Scenario i režiju potpisuje glumica Maya Erskine, koju ćemo ujedno videti u glavnoj ulozi. Erskinova je stekla širu popularnost nakon serije PEN 15, a uskoro je očekuje i premijera serije Mr. & Mrs. Smith.

Maya Erskine

Pored Maye Erskine u glumačkoj podeli naći će se i glumica Nicole Kidman. Ovo ujedno znači da se Nicole nakon dvogodišnje pauze vraća pod okrilje mreže HBO, zahvaljujući kojoj je odigrala svoje najbolje uloge, prvo u seriji Big Little Lies, a potom i u mini-seriji The Undoing.

Nicole Kidman u seriji Big little lies (2017)

O čemu se radi u romanu?

Roman The Perfect Nanny objavljen je u Francuskoj 2016. godine. Vrlo brzo nakon objavljivanja stekao je veliku popularnost među čitaocima, a iste godine nagrađen je i književnom nagradom Akademije Gonkur, koja se od 1903. dodeljuje jednom godišnje autoru najboljeg francuskog proznog dela. Nakon lokalnog uspeha, roman je ubrzo postao i svetski bestseler preveden na preko dvadeset jezika. Između ostalog, roman The Perfect Nanny preveden je 2018. i u Srbiji zahvaljujući prevodiocu Vladimiru Jankoviću pod nazivom „Uspavaj me“ , u izdanju IK Booka.

Roman Lejle Slimani može se okarakterisati kao izuzetno mračna porodična drama. Počinje uznemirujućom scenom mesta zločina na kojem je počinjeno dvostruko ubistvo. Početak romana odmah otkriva i žrtve, a to su deca, brat i sestra Adam i Mila. Sve je haotično, puno krvi, a pretpostavlja se da je ubica Luiza, povučena i na prvi pogled dobronamerna dadilja, koja se starala o deci od momenta kada je Mirijam nakon dužeg porodiljskog odsustva odlučila da se vrati svom poslu u advokatskoj kancelariji. I nakon ovih saznanja nikome nije jasno šta je tačno navelo ovu ženu da počini ovo hladnokrvno ubistvo. Rez po rez, Lejla Slimani počinje iz poglavlja u poglavlje da rekonstruiše situacije koje su prethodile dvostrukom ubistvu. Ujedno na savršen način gradi psihičke profile glavnih likova.

Kako je nastao roman?

Lejla Slimani je građu za svoj roman pronašla u istinitom zločinu koji se dogodio pre deset godina na Menhetnu. Krajem oktobra 2012. godine u apartmanu na Upper West Sideu, dadilja Yeselyn Ortega izvršila je dvostruki zločin, ubivši dvogodišnjeg Lea Krima i njegovu sestru šestogodišnju Luciu Krim u kupatilu. Njihova majka Marina otkrila je beživotna tela pri povratku s posla. Dadilja je priznala na koji način je usmrtila decu, a osuđena je tek 2018. godine na doživotnu robiju.

Učitati još
Zatvori