Journal preporuka: Biografske knjige poznatih u filmskoj industriji
Journal preporuka: Biografske knjige poznatih u filmskoj industriji

Journal preporuka: Biografske knjige
poznatih u filmskoj industriji

Postoji li bolji način da zakoračimo u svet poznatih i saznamo sve o njihovom životu, karijeri i ličnosti od biografija? Smatramo da ne postoji. Biografije nude proverene, tačne informacije iz pouzdanih izvora. One su odličan način da upoznamo industrije u kojima su akteri radili, samu politiku slave, ali i poglede na svet i istinska osećanja ličnosti. Biografi, neretko idu toliko daleko u svom istraživačkom radu da je verovatno da ćete tokom čitanja naići i na stvari koje niste mogli ni da zamislite da su se dogodile. Ovo je definitivno idealan način da se edukujete, uživate u dobroj a istinitoj priči i dobijete uvid nove pogede na život.

Audrey Hepburn i sjaj zvezda

Spisateljica pažljivo predstavlja sve istražene detalje i lične intervjue sa ljudima bliskim Hepburn. U biografiji nam donosi priču o izuzetnom putovanju velike filmske zvedze. Od mlade balerine do oskarovske glumice pa globalne ikone stila. Knjiga otkriva ne samo glamur i sjaj Audrey Hepburnveć i njenu posvećenost humanitarnom radu i borbi za prava dece.

Sjaj zvezda nas vodi iza kulisa njenih najpoznatijih filmova, istražujući kako je svaka uloga odražavala ne samo njen glumački talenat već i njenu autentičnost i duboki humanizam koji je posedovala, a po kom je mnogi do danas pamtte. Uz to, spisateljica istražuje Hepburnin uticaj na modu, dajući nam uvid u saradnju s modnim ikonama tog doba. Kako je došlo do oblikovanja njenog jedinstvenog stila? Možete saznati u ovoj biografiji. Knjiga nije samo biografski prikaz života Audrey Hepburn. Ujedno je i duboko emotivan portret žene koja je ostavila neizbrisiv trag u svetu film. Taj sjaj i danas se javlja kao zvezda na nebu filma i humanitarnog rada. Audrey Hepburn i sjaj zvezda predstavlja duboko poštovanje prema jednoj od najvoljenijih ličnosti u istoriji filmske umetnosti.

Martin Scorsese: Putovanje

U vreme kada je svet slavio osamdeseti rođendan Martina Scorsesea i gledao njegov najnoviji filmski spektakl Ubistva pod cvetnim mesecom, inspirisan istoimenom knjigom dostupnom u izdanju Lagune, stiže nam kolažna biografija koja prati životni put reditelja od mladog filmskog stvaraoca do svetske legende. Scorseseova karijera ima neopisiv uticaj na američku kinematografiju, a njegova dostignuća su nagrađena najprestižnijim filmskim priznanjima, uključujući i Oskara. Miljenik filmske publike širom sveta, kako nam otkriva bestseler autor u biografiji, prošao je fascinantan put od momka iz radničke porodice italijanskog kvarta u Njujorku do statusa jednog od najslavnijih reditelja u svetu filma.

Putovanje prati Scorseseov lični i umetnički razvoj, nudeći uvid u evoluciju njegovih filmova. Od ranih studentskih radova i kultnih ostvarenja poput Ulica zla do remek-dela kao što su Taksista, Razjareni bik, Kralj komedije, Dobri momci i Poslednje Hristovo iskušenje. Kroz ekskluzivne intervjue sa samim Scorseseom, kao i njegovim ključnim saradnicima i kolegama rediteljima, scenaristima, ali i članovima njegove porodice i prijateljima. Ova biografija donosi neponovljivu priču o stvaranju kultnih filmova i čoveku koji stoji iza njih.

Sharon Stone: Lepota drugog života

Autor je sažeo memoare Sharon Stone kao „iskreni, osećajni, potresni memoari, otmeno i duhovito napisani.“ Ova knjiga, koja je poput poverljivog razgovora, otkriva dubine života jedne od najslavnijih holivudskih glumica. Osim fizičkih izazova, Sharon Stone deli intimne detalje o prelomnim ulogama, prijateljstvima koja su je transformisali i najvećim postignućima u karijeri.

Memoari otkrivaju njenu borbu sa traumatičnim detinjstvom i njen put do karijere u industriji koja je često prikrivala zlostavljanja pod sjajem novca i glamura. Čitaocima se otkriva kako se izborila za povratak nakon bolesti. Lepota drugog života slavi žensku snagu i otpornost.

Učitati još
Zatvori