Insajderski uvid u život Anthonya Bourdaina: Kompletna biografija dostupna i kod nas
Insajderski uvid u život Anthonya Bourdaina: Kompletna biografija dostupna i kod nas

Insajderski uvid u život Anthonya Bourdaina: Kompletna biografija dostupna i kod nas

Kako početi uvod o kulinarskom diplomati kao što je to bio Anthony Bourdain? Možda njegovim uspesima i stvarima po kojima je bio poznat i cenjen, ili možda činjenicom da niko nije mogao da očekuje način njegovog večnog odlaska. Bio je to čovek iz jedne veoma učene porodice. Majka lektorka za NY Times, otac muzičar sa Jejla. Ženio se više puta, no zbog prirode posla koja je zahtevala konstantna i česta putovanja, svaka veza završila bi se neuspešno. Za Anthonya javnost će prvi put čuti 2000-te godine nakon knjiškog prvenca Poverljivo iz kuhinje. Knjiga je sadržala niz šokantnih ispovesti o radu u svetski poznatim restoranima.

Prva osoba koja je otvoreno progovorila o konzumiranju narkotika (najviše kokaina i heroina) u kuhinji među osobljem bio je Anthony. Po objavljivanju knjige njegova karijera vrtoglavo kreće uzlaznom putanjom. U medijima je više puta istakao da za potrebe TV emisija o kulinarstvu putuje više od dvestapedeset dana u godini.

Bourdain: Kompletna usmena biografija

To je, ukratko, bio Anthony Bourdain. Sada, zamislite šta sve možete saznati o njegovom životu u biografiji „Bourdain: Kompletna usmena biografija“ koja će biti objavljena i na srpskom jeziku, a pre-order je već u toku i možete je poručiti u Mascom-u.

@anthonybourdainfanclub

Insajderski uvid u život Anthonya Bourdaina 

Čovek koji je svaki dan svog života posvetio putovanjima i pričanju priča o drugim (malim ljudima), napokon je dobio svoju

Neočekivano detaljan i sveobuhvatan insajderski uvid u život i delo Anthonya Bourdaina sastavila je njegova dugogodišnja saradnica Laurie Woolever. Ona je za potrebe ove biografije intervjuisala više od stotinu ličnosti iz njegovog okruženja. Kao asistent i povremeni koautor, Laurie je imala priliku da upozna Anthonya iz najrazličitijih aspekata njegovog života.

U knjizi su prikazane sve uloge koje je imao – od onih u kojima je radio u kuhinjama širom sveta, preko kolege iz sfere pisanja i izdavaštva, televizijskog lica, pa sve do porodičnog života. Najznačajnija bila je uloga osobe koja je skinula zavesu sa kulinarskog sveta i prikazala ga u svim nijansama ne tako lepe realnosti. Poznajemo ga kao televizijsko lice, voditelja i pustolova koji je širom otvorenih očiju putovao svetom upoznajući se (i upoznajući nas) sa njegovim najzabačenijim uglovima. Bez presedana po obimu i duboko intimnom uvidu u njegov život, ova biografija čini emotivno i jedinstveno svedočanstvo.

mascom
Anthony Bourdain
@anthonybourdainfanclub
Anthony Bourdain

Anthony Bourdain

Kada su u junu 2018. godine mediji preneli da je poznati televizijski autor, kuvar i pisac izvršio samoubistvo u hotelskoj sobi, obožavaoci sa svih strana sveta okupili su se da odaju počast velikom geniju. Još za života ostavio je dubok trag u svim sferama umetnosti i kulinarstva, a njegova zaostavština vremenom sve više dobija na značaju.

Foto: Instagram; Mascom

Učitati još
Zatvori