5 idealnih knjiga za plažu koje smo našli na sniženju u Vulkanu
5 idealnih knjiga za plažu koje smo našli na sniženju u Vulkanu

5 idealnih knjiga za plažu koje smo
našli na sniženju u Vulkanu

Ukoliko i dalje niste odlučili koje ćete knjige poneti sa vama na odmor, uz koje ćete slušati talase mora i ispijati koktele, imamo pravo iznenađenje za vas! Knjižare Vulkan spremili su nam veliku rasprodaju gde je preko 700 naslova trenutno na sniženju. Što u prevodu znači, pre nego što spakujete neku knjigu koju već imate, trk do Vulkana da možda pronađete neki novi naslov koji će vam biti odličan saputnik.

Na sniženju su trenutno imate širok izbor knjiga svih žanrova, a mi smo za vas spremili naš izbor 5 knjiga koje bismo mi najradije stavili u naše torbe za plažu!

Journal izbor pet idealnih knjiga za plažu:

1. Ema – Džejn Ostin

Večiti romantičari, počinjemo sa vama! Roman se usredsređuje na Emu Vudhaus, prezrelu mladu ženu čije pogrešno poverenje u njene sposobnosti druženja izaziva nekoliko romantičnih nezgoda. Iako je imuna na muški šarm, ništa je ne uveseljava više nego da se petlja u ljubavni život drugih ljudi. Zbog takve jedne omaške, njena štićenica, ljupka HArijeta razboleće se od ljubavi, a Ema i ne sluti da se i sama može obresti u mreži koju tako pažljivo plete drugima. Ema je remek-delo Džejn Ostin o strasti, ljubavi i nesporazumima koji nastaju kada se mešamo u tuđe živote, savršen je izbor knjige za svaki odmor.

 

2. Plavi zamak – Lusi Mod Montgomeri

Još jedna nezaboravna priča o hrabrosti i romantici. Hoće li Valansi Stirling ikada pobeći od svoje stroge porodice i pronaći pravu ljubav? Valansi Stirling ima 29 godina, nije udata i nikada nije bila zaljubljena. Živeći sa svojom nadmoćnom majkom i nametljivom tetkom, jedinu utehu pronalazi u „zabranjenim“ knjigama Džona Fostera i svojim sanjarenjima o Plavom zamku – mestu gde se svi njeni snovi ostvaruju i može biti ono što zaista želi da bude. Nakon što od doktora dobije šokantne vesti, ona se pobuni protiv svoje porodice i otkriva iznenađujući novi svet, pun ljubavi i avantura daleko iznad njenih najtajnijih snova.

4. Princeza nevesta – Vilijam Goldman

Dragulj humora i emocija, vanvremenski klasik koji je postao kultni film i omiljena knjiga miliona čitalaca idealan je izbor da razveselite svoje dane na plaži. Šta se dešava kada se najlepša devojka na svetu uda za najzgodnijeg princa svih vremena i on se ispostavi da je on ipak mnogo manje od muškarca njenih snova? Mačevanje. Borba. Prava ljubav. Jaka mržnja. Oštra osveta. Nekoliko divova. Mnogo loših ljudi. Mnogo dobrih ljudi. Čudovišta. Bekstva i hvatanja. Smrt, laži, istina i čuda. Ukratko, sve.

 

5. Umetnost vožnje po kiši – Gart Stajn

Spremite maramice jer ova knjiga zagarantovano izaziva bar nekoliko puštenih suza. Enzo zna da se razlikuje od drugih pasa: filozof sa skoro ljudskom dušom, on se obrazovao tako što je mnogo gledao televiziju i pažljivo slušao reči svog gospodara, Denija Svifta, nadolazeći vozač trkačkih automobila. Kroz Denija, Enzo je stekao ogroman uvid u ljudsko stanje i uviđa da život, kao i trke, nije samo brz. Uoči svoje smrti, Enco uzima u obzir svoj život, prisećajući se svega kroz šta su on i njegova porodica prošli. Srceparajuća, ali duboko smešna i na kraju uzbudljiva priča o porodici, ljubavi, lojalnosti i nadi, Umetnost vožnje po kiši je prelepo izrađen i zadivljujući pogled na čuda i apsurde ljudskog života… kako bi to samo pas mogao da kaže.

Foto: Pexels, Vulkan

Učitati još
Zatvori