Journal vodič za najmlađe otkriva zanimljive aktivnosti
Journal vodič za najmlađe otkriva zanimljive aktivnosti

Journal vodič za najmlađe otkriva
zanimljive aktivnosti

Vreme novogodišnjih i božićnih praznika donosi dosta dešavanja u decembru. Zbog toga je Journal odlučio da napravi mini vodič  za one najmlađe i njihove roditelje.

Sigurno je da ćemo svojoj deci period praznika ulepšati poklonima i aktivnostima u krugu porodice, pored toga, evo šta još možemo da učinimo da im izmamimo osmehe na lice.

Bioskopi i pozorišta:

Bioskopi:

Film: Čudesni svet / ArenaCineplex; CineStar

Radnja: Legendarni Clades su porodica istraživača čije su razlike pretile da sruše njihovu najnoviju i najvažniju misiju, pogledajte kako su to sprečili.

Film: MALCI OTPISANCI / ArenaCineplex; CineStar

Radnja: Op i Ed slučajno putuju kroz vreme sa ostrva Galapagos 1835. do današnjeg Šangaja. U konfuziji se probijaju kroz grad i dolaze do užasavajućeg otkrića da je vrsta kojoj pripadaju izumrla.

Film: AVATAR: PUT VODE / ArenaCineplex; CineStar

Radnja: Džejk Sali živi sa svojom porodicom na planeti Pandori. Kada se vrati poznati neprijatelj koji pokušava da ih uništi, Džejk i Nejtiri se udružuju sa vojskom Navi naroda kako bi zaštitili svoju planetu.

Pozorišta:

Tri najpoznatija dečija pozorišta u Beogradu u toku decembra nude bogat repertoar za naše mališane, a predstave se očekuju svaki dan. Pogledajte njihove repertoare na linkovima koje smo ostavili za svako od njih, i pratite našu preporuku predstava.

Pozorište lutaka Pinokio: Ceo repertoar za decembar. Naša preporuka za decu uzrasta do 3 godine su predstave: Mačke zaslužuju poklon i Čarolija prijateljstva.

@pozoriste.lutaka.pinokio

Pozorištance puž: Ceo repertoar za decembar. Naša preporuka su predstave: Crvenkapa, Zlatna ribica i Čarobni nos.

@pozoristepuz

Pozorište Pan teatar: Ceo repertoar za decembar. Preporuka za ovo pozorište su predstave: Zlatokosa, Ja sam se zaljubiška, Crvenkapina novogodišnja avantura.

@pozoristepanteatar

Zimske radionice:

Dečiji klub Muzeja savremene umetnosti u Beogradu

Radionice za decu održavaće se na aktuelnoj izložbi Nepouzdani pripovedač umetnika Mrđana Bajića.

Opis: Ponesite sa sobom svoju staru, polomljenu, omiljenu igračku, neki predmet koji vam posebno znači da od njega napravite umetnički rad. Potrudite se da ih uvežete i odvežete, poigrate sa njim i ispričate svoju priču.

Radionice će biti održavane u MSU (Ušće 10, Blok 15) nedeljom od 20. novembra do 18. decembra 2022. Više saznajte na sajtu MSU.

FOTO: MSU

Zimska bajka u Savskom Parku

Festival Zimska bajka, o kom smo već imali prilike da pišemo, u naš grad vraća praznični duh. Tokom čitavog meseca biće organizovane aktivnosti za mališane svih uzrasta.

U Savskom parku očekuju nas: Jelka najlepših želja, Magični lavirint, Klizalište Ledeno carstvo. Beograd na vodi donosi i scenografiju poput onih iz omiljenih novogodišnjih filmova sa Deda Mrazom koji samo zbog mališana stiže u Beograd.

FOTO: BWF

Novogodišnja radionica sa Young Engineers E2

Opis: Za ljubitelje Lego svetova jedana još jedna praznična radionica stiže u Beograd. Na ovoj radionici očekuje vas priča o praznicima, sanke za Deda Mraza, popularni čokoladni zimski junaci i naravno Lego kocke.

Radionice će biti održane svakog vikenda u decembru od 17 do 18.30h u centrima na Vračaru i Novom Beogradu

Klizanje:

Klizalište pingvin Julija Gagarina / Škola klizanja za najmlađe:

Kako najbolje uveseliti mališane tokom praznika nego školom klizanja koja će im totalno zaokupiti pažnju? Klizalište Pingvin već godinama unazad organizuje školu klizanja za najmlađe mališane. Da li možete da zamislite svoje dete kako pravi prve korake na ledu? Nperocenjivo!

Pored klizališta Pingvin tu je i dobro poznati SC Tašmajdan koji takođe drži časove klizanja za najmlađe a pogodan je zbog svoje lokacije onima koji stanuju bliže centru:

Ostala mesta za klizanje ove sezone su: Klizalište na Trgu Nikole Pašića; klizalište ispred DeltaCity-a; Ledena dvorana Aleksandar Nikolić; Klizalište na Olimpu.

Nadamo se da će ovaj mini Journal vodič pomoći svim roditeljima tokom decembarskih praznika. Ipak su praznici vreme koje će, kao i svi mi, pamtiti tokom čitavog svog odraslog doba.

Foto: Pexels; Instagram

Učitati još
Zatvori