Henry Rollins: nekadašnji dobitnik Grammy nagrade stiže u Beograd
Henry Rollins: nekadašnji dobitnik Grammy nagrade stiže u Beograd

Henry Rollins: nekadašnji dobitnik
Grammy nagrade stiže u Beograd

MTS Dvorana 11. februara ugostiće poznatog svetskog komičara, muzičara, glumca, voditelja, pisca i motivacionog govornika sa početkom u 20h. Henry Rollins trenutno je na svojoj evropskoj turneji, a nakon velikih svetskih gradova predstaviće se nastupom i našoj publici.

Njegova raznovrsna biografija obećava nam nastup za pamćenje, a šta će on tačno sadržati možemo samo da nagađamo. Sudeći po njegovom temperamentu i energiji koju održava u svojoj šezdeset i prvoj godini, verujemo da će ovo biti jedan od onih nastupa koji se pamte.

@henryandheidi

Henry Rollins pank-rok ikona

Henry Rollins bio je vođa čak dva pank-rok benda, Rollins band i Black flag, koji su tokom osamdesetih godina uživali veliku popularnost. Ljubiteljima panka poznat je po svom specifičnom životnom stavu za jednog rok muzičara u kom se suprodstavlja konzumiranju narkotika, alkohola pa čak i pušenju.

Interesantna je činjenica da je, pre svoje muzičke karijere, Henry Rollins radio kao rukovodilac u prodavnici sladoleda pre nego što ga je njegov dobar prijatelj, Ian MacKaye uveo u svet muzike što mu je pomoglo da preokrene svoj život.

Popularnost je stigla zajedno sa albumima kao što su The End of Silence iz 1992. i Weight iz 1994.

Sve ostalo je istorija.

Dobitnik Grammy nagrade za „Non musical album“

Henry je već bio nominovan za prestižnu nagradu Grammy, nominacija je bila vezana za najbolji metal nastup za njegov singl Lair. Nakon nominacije usledila je i nargada u kategoriji Best non musical album za delo Get In The Van – On The Road With Black Flag, koja mu je dodeljena 1995 godine.

Zbog svog raznovrsnog životnog i stvaralačkog opusa Henry Rollins nominovan je i dobitnik je mnogih drugih nagrada vezanih za njegovo glumačko umeće u mnogobrojnim ulogama i ostvarenjima poput filma He never died u kom je igrao glavnu ulogu.

Tu su još i nagrade koje bi bilo bitno istaći poput, nagrade za novinarstvo Southern California Journalism Award, 2017 kao i Ray Bradbury Award, 2014.

 

@henryrollinsfan

Šta nas očekuje na nastupu u Beogradu

Kako saznajemo prema navodima MTS Dvorane, možemo očekivati dobro smišljen i raznovrstan nastup, puno zabave i kvalitetno provedene večeri. Henry je svojoj publici i fanovima poznat još i kao „word artist“ koji ima za cilj da putuje svetom i deli svoje talente i iskustva sa ljudima na koje na tom putovanju naiđe.

Karte za 11. februar su već u prodaji na blagajnama MTS Dvorane, možete ih pronaći na linku ovde.

Ukoliko volite nepredvidive stvari i spoj različitih vrsta umetnosti, nastup Henry Rollinsa može biti odličan način da provedete subotu uveče.

Foto: mtsdvorana.rs

U slučaju da ste veliki fan, otkrivamo vam gde na jednom mestu možete pronaći sve informacije o njegovom podcastu, knjigama i nastupima. Pogledajte njegov sajt, gde na jednom mestu možete da pronađete sve informacije i dela koja ovaj vrsni umetnik može da vam ponudi.

Foto: Instagram embed.

Učitati još
Zatvori