Gde je nestala Kate Middleton? Donosimo hronologiju slučaja i sve teorije
Gde je nestala Kate Middleton? Donosimo hronologiju slučaja i sve teorije

Gde je nestala Kate Middleton? Donosimo
hronologiju slučaja i sve teorije

Šta se događa s Kate Middleton? – pitanje je koje je ovih dana preplavilo društvene mreže i medijski prostor. Gde se nalazi princeza od Walles-a još uvek nije poznato, a saga oko slučaja nazvanog Kate-gate ne jenjava. Naravno, ako verujete u jednostavno objašnjenje pruženo od strane kraljevske porodice kako se princeza Catherine nalazi na kućnom oporavku od operacije abdomena, pitanje izneseno na samom početku članka ima za vas jasan odgovor.

No, isto ostaje zagonetka za milione koje na različitim društvenim platformama raspravljaju šta se zapravo dogodilo s istaknutom članicom britanske kraljevske porodice. Ako svet voli nešto više od priče o princezama iz naroda, onda su to priče o nesrećnim princezama.

Kate Middleton
Lady Rose s Kate Middleton i princom Williamom

Kratka hronologija slučaja

Poslednje javno pojavljivanje princeze Catherine bilo je na sam Božić, 25. decembra 2023. godine. Vest o tome kako će se zbog zdravstvenih problema privremeno povući s obavljanja dužnosti višeg monarha stigla je 17. januara. Odmah su krenule glasine kom se operacijskom postupku princeza podvrgla, a paralelno su kreirane i neke poprilično kreativne teorije zavere.

Pa je tako prema kreatorima istih odsekla šiške pa sada čeka da joj izrastu jer nije zadovoljna izgledom, pojavile su se i informacije kako se podvrgla BBL-u, kako je u izolaciji jer nastupa u show-u Masked Singer… A kada smo kod skrivanja identiteta, neki su primetili kako Banksy u poslednje vreme nije predstavio novi rad pa se i Kate našla među osobama za koje veruju kako deluje pod ovim umetničkim imenom.

Aktuelna je i priča o Williamovoj neveri i navodnoj aferi s Lady Rose Hanbury, Kejtinom nekadašnjom bliskom prijateljicom. Uz to, pojavile su se teorije kako je Kate slomljena dugogodišnjom neverom odlučila da napusti dvor, a neki su otišli toliko daleko da su zaključili kako je utehu pronašla u zagrljaju komičara (i poznatog womanizera) Petea Davidsona.

Da li se istorija ponavlja?

Objašnjenje s kraljevskog dvora glasilo je kako se princeza Catherine samo malo zaigrala u obrađivanju fotografije, te kako izražava žaljenje zbog propusta i svega što je isti prouzrokovao. Usledila je nova lavina reakcija, ali ovoga puta su teorije vezane uz njen nestanak bile znatno mračnije. Da li je žrtva porodičnog nasilja? Nalazi li se trenutno u komi? Da li je doživela nervni slom? Da li je Kate Middleton uopšte među živima? – samo su neke od crnih slutnji i neka od novih pitanja, na koja i dalje ne stižu odgovori.

A u potrazi za istima konsultovana su čak i stara proročanstva pa se tako aktuelizovalo i Nostradamusovo razmatranje kako će Kralj Charles III ove godine napustiti tron, ali kako princ William neće biti njegov naslednik. A da u pozadini leži upravo slučaj nestanka princeze Catherine.

U želji da ova priča nema nesrećan kraj i da je izvorno objašnjenje zaista tačno, primetno je kako je ovaj slučaj u internetskim sferama uspešno ujedinio svetsku javnost, ali i potvrdio kako smo itekako željni, baš kao i u slučaju OceanGate-a i Carole Baskin, verovati da u svetu u kojem sve imamo na dlanu, ipak mogu postojati određene misterije koje treba razotkriti.

Kate Middleton
PRINCEZA CATHERINE

S druge strane, povratak Meghan Markle

A dok se svi pitaju gde je Kate Middleton, promocijski sjajan potez odigrala je njena jetrva Meghan. Vojvotkinja od Sussex-a upravo je u jeku skandala koji potresa njenu porodicu lansirala sopstveni lifestyle brend nazvan American Riviera Orchard. Osim što je naznačio njen povratak na društvene mreže, ide i rame uz rame s lansiranjem  njenog kulinarskog show-a koji ćemo uskoro moći da pratimo na Netflixu.

Ko zna, možda je i Kate-gate jednako pomno odigran promotivni potez koji je britanskoj kraljevskoj porodici osigurao željenu medijsku pažnju. Vreme će pokazati. There’s No Business Like Show Business…

Foto: Profimedia/Instagram @princeandprincessofwales

Preuzeto sa Journal.hr.

Učitati još
Zatvori