Novi film Wesa Andersona: Izašao je trejler za “Asteroid City”
Novi film Wesa Andersona: Izašao je trejler za “Asteroid City”

Novi film Wesa Andersona: Izašao je
trejler za “Asteroid City”

Vreme je za još jedno putovanje u pastelni svet Wesa Andersona. Asteroid City predstavljen je kao nastavak njegovog prethodnog filma, The French Dispatch, a sada je izašao i prvi trejler.

Novo ostvarenje američkog reditelja vodi nas nazad u 1955. godinu i fiktivnu pustinju negde u unutrašnjosti Amerike (inače snimano u Španiji). Tamo upoznajemo neka već ustaljena lica vesandersonovskog sveta, poput Tilde Swinton, Edwarda Nortona, Adriena Brodyja i Willema Dafoea. Ipak, tu su i neki novi posetioci, čija vam imena mogu zvučati poznato: Tom Hanks, Scarlett Johansson, Margot Robbie, Jeff Goldblum – između ostalih. Već pri prvom pogledu, možemo pretpostaviti da nas očekuje još jedno putovanje do granice između naučne fantastike i romantične komedije – sve to, naravno, ispričano prepoznatljivim vizuelnim jezikom Wesa Andersona.

Scenario potpisuju Wes Anderson i Roman Coppola, koji su prethodno već sarađivali na nekoliko filmova, među njima i Moonrise Kingdom, The French Dispatch i Andersonovom animiranom ostvarenju, Isle of Dogs.

Holivudska premijera filma zakazana je za 16. jun, nakon čega će početi prikazivanje u američkim bioskopima. Iako još uvek nije potvrđeno, očekuje se da će Asteroid City svetsku premijeru imati na Filmskom festivalu u Kanu, koji počinje nešto ranije – 16. maja.

Inače, pitanje koji će film otvoriti prestižni festival predmet je mnogih spekulacija. Prethodno se govorilo da bi to moglo biti novo ostvarenje Pedra Almodovara, sa Pedrom Pascalom i Ethanom Hawkom u glavnim ulogama. Međutim, kako se radi o kratkometražnom filmu, tako nešto se ipak neće desiti, iako to ne isključuje mogućnost da ovaj dugoiščekivani projekat ipak bude prikazan u okviru festivalskog programa.

wes anderson
wes anderson

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori