Najbolji filmovi za letnje noći – 5 vrelih romansi koje odišu osećajem leta
Najbolji filmovi za letnje noći – 5 vrelih romansi koje odišu osećajem leta

Najbolji filmovi za letnje noći – 5 vrelih
romansi koje odišu osećajem leta

Uključite klimu i spremite sebi jedan hladan aperol, jer vam filmske večeri upravo postaju vrelije. Spremili smo za vas listu filmova koja je oda radostima, strastima, uzbuđenjima i vrućini koju samo leto može doneti.

1. Body Heat

„When it gets this hot people try to kill each other.“ Obliven znojem i ispunjen erotikom, Body Heat je savršen prikaz skandala i zavere. Advokat iz malog grada biva upleten u mrežu laži fatalne žene koju je upoznao u baru jedne vrele floridske večeri. Ubrzo nalazi sebe kako po njenoj želji planira savršeno ubistvo njenog muža. Idealan prikaz onoga što se desi kada goruća želja da imamo još, pomuti sva čula i razum.

Body Heat (1981)

2. La Piscine / The Swimming Pool

Ljubavnici Marianee i Jean Paul provode leto pored bazena u prelepoj vili na Francuskoj rivijeri, koja je takođe jedan od glavnih aktera ovog filma. Situacija počinje da se zahuktava kada Marianee pozove svog bivšeg ljubavnika i njegovu ćerku da provedu par dana s njima, i od tog trenutka rasta tenzije između njih četvoro. Film koji počinje kao idilična slika Francuske 60-ih, polako otkriva svoje čudnije i napetije strane kada likovi pokažu svoje primalne ljudske emocije.

La Piscine (1969)

3. In the Mood for Love

Majstor slike dubokih boja i neverovatnih kadrova, Wong Kar-Wai snimio je jedan od najlepših filmova s dirljivom i melanholičnom ljubavnom pričom. Radnja se dešava u Hong Kongu 1962. godine, muškarac i žena koji žive u istoj zgradi otkrivaju da njihovi supružnici imaju zajedničku aferu, i polako razvijaju osećanja jedno za drugo. Uz dim cigarete i neprestanu kišu, uvučeni smo u beznadežnu romansu dvoje koji su se našli u pogrešnom trenutku i na pogrešan način.

In the Mood for Love (2000)

4. Conte D’été / A Summers Tale

„Friendship is serious. Maybe more than love.“ Treće delo Erika Rohmera u njegovom serijalu filmova „Contes des quatre saison“ („Tales of the Four Seasons“), donosi nam mladalačku letnju priču o ljubavi i sopstvenom identitetu. Glavni lik Gaspard je oličenje neodlučnog i melanholičnog dvadeset-nešto-godišnjaka, koji u pokušaju da balansira između tri devojke,  tone u sopstvenim željama. Na obalama severne Francuske, Rohmer se igra s pojmom letnje romanse, gde je stavlja u sivu moralnu zonu i prikazuje nivo njene kompleksnosti.

Conte D'été (1996)

5. To Catch a Thief

Cary Grant, Grace Kelly, Alfred Hitchcock i Francuska rivijera. Lagani romantični triler o bivšem kradljivcu nakita koji u nadi da spase svoju reputaciju, pokušava da uhvati lopova koji kopira njegov stil. Ljubavna priča pomešana s misterijom, dozvoljava nam da potpuno uđemo u ulogu detektiva, upoznajući nas istovremeno s prelepim plažama i raskošnim vilama Azurne obale.

To Catch a Thief (1955)

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori