Večeras počinje Sarajevo Film Festival, evo šta nas očekuje
Večeras počinje Sarajevo Film Festival, evo šta nas očekuje

Večeras počinje Sarajevo Film
Festival, evo šta nas očekuje

Večeras počinje 28. Sarajevo Film Festival,i to projekcijom filma TROUGAO TUGE Rubena Östlunda, dobitnika Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Kanu. TROUGAO TUGE će biti prikazan na tri lokacije u Sarajevu: u Narodnom pozorištu, letnjem bioskopu Coca-Cola i letnjem bioskopu Stari Grad.

Ove godine voditeljka ceremonije otvaranja 28. izdanja Sarajevo Film Festivala je bosanskohercegovačka glumica Helena Vuković, a počasno Srce Sarajeva će biti uručeno Rubenu Östlundu i Sergeju Loznitsi.

Sinoć je u letnjem bioskopu Coca-Cola održana predfestivalska projekcija radne verzije filma Jasmile Žbanić o Emeriku Blumu. Ulaz na projekciju, kao poklon publici, bio je besplatan. Jasmila Žbanić i produkcija DEBLOKADA tragaju za filmskim arhivom, fotografijama i pričama o Emeriku Blumu, legendarnom direktoru Energoinvesta i gradonačelniku Sarajeva. Odlučili su se za projekciju filma koji nije u potpunosti završen, kako bi građanima Sarajeva pokazali šta su do sada našli i kako bi građani mogli pomoći završetku filma. Ovo je jedinstven proces gde u stvaranju filma mogu učestvovati svi građani, a posebno je zanimljiv mladima jer im otkriva priču o Bosni i Hercegovini koja će im se činiti kao naučna fantastika.

Ulaznice za program 28. Sarajevo Film Festival u prodaji su u Glavnom Box Office-u (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24), online na www.tickets.sff.ba ili putem web stranice Sarajevo Film Festivala: www.sff.ba

Više informacija o Box Officeu možete pronaći OVDE.

Raspored projekcija možete pronaći na ovom linku: https://www.sff.ba/stranica/program-2

28. Sarajevo Film Festival će biti održan od 12. do 19. avgusta 2022. godine.

Učitati još
Zatvori