Trainwreck: Woodstock 99 novi je dokumentarac na Netflixu koji smo ogledali za jedno veče
Trainwreck: Woodstock 99 novi je dokumentarac na Netflixu koji smo ogledali za jedno veče

Trainwreck: Woodstock 99 novi je dokumentarac na Netflixu koji smo ogledali za jedno veče

Netflix kada napravi dokumentarac, onda ga zaista napravi kako treba. Tako im je uspelo i s novim filmom koji dolazi u tri epizode Trainwreck: Woodstock 99. Događaji, pogađate, opisuju jedan od najvećih festivalskih fijaska u novijoj istoriji (dok još nismo znali za Fyre festival). Nešto što je trebalo biti slavlje uoči trideset godina najpopularnijeg festivala na svetu Woodstocka pretvorilo se u noćnu moru. Dokumentarac brutalno realno prikazuje pozadinu ovih događaja i ostavlja neizbrisiv trag i utisak na nas, kao i verujemo, većinu gledaoca. Ljudska glupost, pohlepa, a na kraju i surova realnost pogrešnih ideala, savršeno su bez prevelike režije okosnice ovog propalog događanja.

Zastrašujuća istina

Brutalan i često zastrašujući za gledanje, Trainwreck je definitivno uspeo u podizanju napetosti i stvaranju osećaja straha i nadolazeće katastrofe. Svaka epizoda prati jedan dan festivala, od optimističnog početka u petak do apokaliptičnih scena u ranim jutarnjim satima ponedeljka, koristeći sat koji otkucava za odbrojavanje do svake nove katastrofe. Njegovi organizatori od početka slobodno priznaju da im je namera bila zaraditi što više novca.

Festival koji je promašio poantu

Godine 1994. došlo je do ponovnog oživljavanja Woodstocka, ali su ograde probijene, ljudi su ulazili besplatno i festival nije doneo profit. Tada je odlučeno da će pokušati ponovo i novi festival organizovan je 1999. Velika neprobojna ograda bila je podignuta oko osamljene vazdušne baze, mnogi ključni infrastrukturni čimbenici jeftino su prepušteni spoljašnjim kompanijama, a nezavisno od prodavača hrane i pića bilo je dopušteno naplaćivati ​​koliko god žele. To je dovelo do smeća, previsokih cena vode i hrane, a temperature su bile ekstremno visoke s minimalno hlada. 250 hiljada posetilaca to je dovelo do ruba. Sve je eskaliralo u brutalnim neredima, nasilju i uništavanju, a poruka koju nosi ovaj festival, tako je potpuno promašena. Film možete pogledati na Netflixu.

Foto: Netflix, Screenshot

Učitati još
Zatvori