Studio A24 izbacio je trailer za predstojeći film ‘Causeway’ sa Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi
Studio A24 izbacio je trailer za predstojeći film ‘Causeway’ sa Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi

Studio A24 izbacio je trailer za predstojeći film ‘Causeway’ sa Jennifer Lawrence u glavnoj ulozi

Produkcijska kuća A24 izbacila je zvaničan trailer za njihov najnoviji film Causeway. Ovo će biti filmski prvenac američke rediteljke Lile Neugebauer u kojoj glume Jennifer Lawrence i Brian Tyree Henry.

Causeway je američka psihološka drama koja je nastala po scenariju Elizabeth Sanders, Lukea Goebela i Ottesse Moshfegh. Film je upravo imao svetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Jennifer Lawrence na premijeri filma "Causeway" tokom Međunarodnog filmskog festivala u Torontu (TIFF)

Causeway (2022) 

Radnja prati Lynsey (Jennifer Lawrence), vojnu inženjerku koja se vraća iz Afganistana u SAD nakon što je pretrpela povredu mozgla nakon IED (improvised explosive device) eksplozije. Vraća se Nju Orleans gde se susreće sa još težim sećanjima nego onim koje nosi iz perioda službe. Lynsey se obračunava sa svojim detinjstvom. Ona se na kraju povezuje sa Jamesom (Brian Tyree Henry), gde oboje polako počinju da se oslanjaju jedno na drugo za utehu u želji da se pomire sa svojim prošlim traumama i krenu napred.

Causeway je snimljen još 2019. godine, međutim zbog kašnjena uzrokovanih pandemijom, zvanično je bio završen 2021. godine. Na premijeri Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Lawrence objašnjava kako je ovaj projekat za nju bio poseban od samog početka: „Osetila sam nešto u stomaku kada sam pročitala ovo, taj momentalni  – moramo da napravimo ovo osećaj.“ Glumica je dodala: „Poistovećujem se sa tim osećanjem kad pokušavate da pronađete svoj dom, da pronađete gde imate svrhu. Otišla sam od kuće kada sam imala 14 godina i moj odnos sa kućom je uvek bio komplikovan.”

Kada možemo da ga očekujemo?

Film je najavljen da će biti dostupan javnosti online od 4. novembra. Do tada nam preostaje samo nestrpljivo da čekamo dodatne informacije vezane za film, kao i da pogledamo zvaničan trailer koji je izašao u prilogu.

Foto: IMDB, Profimedia

Učitati još
Zatvori