Fiktivni grad Mystic Falls iz serije „The Vampire Diaries” postoji – i može se posetiti
Fiktivni grad Mystic Falls iz serije „The Vampire Diaries” postoji – i može se posetiti

Fiktivni grad Mystic Falls iz serije „The Vampire Diaries” postoji – i može se posetiti

Američka serija The Vampire Diaries, kroz koju su se proslavili danas svetski poznati glumci Ian Somerhalder, Paul Wesley i Nina Dobrev, emitovala se od 2009. do 2017. godine. Uprkos tome, popularnu vampirsku sagu koja je tokom svog trajanja podelila gledaoce na dve struje – Team Damon ili Team Stefan – nostalgično smo nastavili da gledamo i nekoliko godina kasnije.

Serija nas je prostrono tokom svih osam sezona smeštala u gradić Mystic Falls koji, na neki način, i dalje postoji. U pitanju je Kavington, grad u američkoj saveznoj državi Džordžija, koji je za potrebe snimanja serije pretvoren u prostor koji naseljavaju vampiri, vukodlaci, veštice i druga natprirodna bića. Iako je taj deo bio u potpunosti fiktivan, lokacije koje su prikazane – nisu. Restorani, kuće i druga mesta na kojima su glavni likovi provodili svoju svakodnevicu i dalje postoje. A sve ljubitelje ove franšize oduševiće činjenica da se ona mogu i posetiti.

@melodyserr_
@melodyserr_

Tokom turističkog dana u Kavingtonu, posetioci mogu da se prisete kultnih scena iz svoje omiljene serije koje su možda zaboravili. Takođe, tu će ih dočekati niz zanimljvih detalja kao što su odeća koja je nošena u seriji, autogrami te specijalne poruke napisane od strane glumačke postave.

@danikaltaylor
@danikaltaylor

01 ⏐ Mystic Grill

Restoran Mystic Grill, lociran u unutrašnjosti građevine koja je nekada bila banka, u seriji je predstavljen kao omiljeno mesto za okupljanje. Gotovo svi likovi ovde su snimili bar jednu scenu. Upravo zato, on predstavlja jednu od prvih asocijacija na The Vampire Diaries. Popularni the Grill koji je u jednoj od sezona uništen, a potom i obnovoljen, za razliku od serije nalazi se odmah pored Gradske većnice. A ovde se mogu isprobati brojna jela koja su prikazana na malim ekranima – od Mystic burgera do grilovane piletine.

@danikaltaylor
@danikaltaylor
@abbzzz_13
@abbzzz_13

02 ⏐ Kuće glavnih likova

Šetajući sporednim ulicama, turisti će naići na niz kuća u kojima su živeli likovi iz popularne serije. Između ostalog, tu su kuće Elene Gilbert, Caroline Forbes, kao i Lockwood Mansion. Naravno – svaka od njih u potpunosti je očuvana. A upravo zbog toga, oni koji su ih obišli, tvrde da se vrlo lako može steći utisak da ste i sami deo serije.

Pored toga, moguće je odsesti u obližnjem hotelu Twelve Oaks Bed and Breakfast. U njegovim prostorijama su, isto tako, snimljene brojne scene. Takođe, ova vila poslužila je za snimanje drugih filmova, ali i reklame u kojoj se pojavila supermodel Cindy Crawford.

@notnoqh_
@notnoqh_

03 ⏐ Jo & Alaric’s Wedding Venue

Iako se ovaj ambar, koji je poslužio kao lokacija za venčanje likova Jo i Alaric, pojavio u svega dve epizode tokom šeste sezone – za prave fanatike i on predstavlja must-see mesto. Upravo to dokaz je da se, kada je u pitanju Mystic Falls, ništa ne zaobilazi. Štaviše, pojedini ljubitelji serije izrazili su želju da im on posluži u istu svrhu.

@stayinmysticfalls
@stayinmysticfalls

04 ⏐ Mystic Falls Clock Tower

Smeštena u centru fiktivnog grada Mystic Falls, Gradska većnica pojavila se u kadru bezbroj puta. Sa obzirom na to da je ovaj trg često bio glavno mesto velikih okupljanja, mnogima je upravo on glavni razlog za putovanje u Kavington. Najpoznatije lokacije moguće je obići u veoma kratkom vremenskom periodu. A naposletku, oni koji su to već učinili tvrde da se poseta definitivno isplatila.

@danikaltaylor
@danikaltaylor
Učitati još
Zatvori