U susret beogradskoj premijeri: Objavljen insert iz filma „Sunce mamino“, pogledajte ga prvi
U susret beogradskoj premijeri: Objavljen insert iz filma „Sunce mamino“, pogledajte ga prvi

U susret beogradskoj premijeri: Objavljen insert iz filma „Sunce mamino“, pogledajte ga prvi

Februar postaje mesec premijera domaćih i regionalnih filmskih autora. Nakon novog ostvarenja Ivana Marinovića, i premijere komedije Živi i zdravi, listi premijera pridružuje se i film Sunce mamino scenariste i reditelja Koste Đorđevića. Tim povodom objavljen je i prvi insert iz filma kao tizer za ono što nas očekuje u bisokopskoj sali mts Dvorane.

Ono što nas takođe raduje, jeste podatak da je Đorđević u ovom ostvarenju okupio sjajnu glumačku ekipu predvođenu Brankom Katić. Premijera je zakazana 13. februara u mts Dvorani, s početkom od 20h, a karte za svečanu beogradsku projekciju mogu se već od danas pronaći na blagajni ovog bioskopa.

Branka Katić na velikom platnu

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Talinu, Đorđevićevo ostvarenje koje je okupilo poznata glumačka imena Branku Katić, Pavla Čemerikića, Alisu Radaković, Denisa Murića, Dubravku Kovjanić i Draginju Voganjac pred domaću publiku donosi toplu, tinejdžersku i porodičnu crnu komediju. Ovo je priča koja govori o odrastanju, o složenim emotivnim odnosima, o porodičnim vezama.

Novi film Koste Đorđevića “Sunce mamino” je topla, melanholična, tinejdžerska i porodična crna komedija, koja govori o odrastanju, o emotivnim odnosima, složenim porodičnim vezama i ljubavi kao univerzalnoj sili koja razboleva, ali i leči, pokreće sve nas.
Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. Dok manevriše između ljubavi i smrti, pokrenuće čitav niz događaja, nerazjašnjenih odnosa i emocija.
Sunce mamino
Sunce mamino
Sunce mamino

Ljubav kao univerzalna sila

Sunce mamino je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboleva, leči i sve nas pokreće. Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

Sunce mamino
Sunce mamino
Sunce mamino
Sunce mamino

Novo lice Beograda

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu nemi je svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka. U predstojećem ostvarenju Koste Đorđevića prikazano je i neko novo, malo poznato lice grada. Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište.

Sunce mamino
Sunce mamino
Sunce mamino
Sunce mamino

Nipplepeople kao deo ove filmske priče

Pored potpuno novog lica Beograda, koje možemo videti u filmu, Sunce mamino donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima. Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa. U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople, Filip je za potrebe filma snimio singl Ti i Ja. Pesma se već nalazi na svim muzičkim platformama i kanalima benda. Sudeći po broju pregleda i reakcijama publike nakon nekoliko izvođenja uživo na koncertima, reč je o budućem velikom hitu.

Foto: MCF promo

Učitati još
Zatvori