‘Smile’ je stigao u bioskope i govori se da je u pitanju potencijalno najbolji horor film godine
‘Smile’ je stigao u bioskope i govori se da je u pitanju potencijalno najbolji horor film godine

‘Smile’ je stigao u bioskope i govori se da je u pitanju potencijalno najbolji horor film godine

Mučan i „gadan“ psihološki horor film reditelja Parkera Finna, Smile, upravo je stigao u bioskope. Film je imao svoju svetsku premijeru na Fantastic festu 22. septembra ove godine, da bi kod nas postao dostupan u svim Cineplexx bioskopima 29. septembra 2022.

Film je dobio većinski pozitivne kritike, a kritičari su osim pohvale za sve dobre jump scare momente, odličnu režiju i glumu, primetili suptilne inspiracije uzete iz drugih horor filmova. Smile već sada nazivaju potencijalno najboljim horor filmom godine, a neki su od mišljenja da bi ovo mogao da postane horor kult klasik.

Glumačku postavu čine Sosie Bacon (Scream), Jessie T. Usher (Survivor’s Remorse), Kyle Gallner (The Haunting in Connecticut), Robin Weigert (Sons of Anarchy), Caitlin Stasey (Reign), Kal Penn (Harold & Kumar), and Rob Morgan (This Is Us).

Smile (2022) 

Smile je debitanstski igrani film pisca i reditelja Parkera Finna. Film je zasnovan na njegovom kratkom filmu iz 2020. godine Laura Hasn’t Slept, koji se za kratke dve godine pretvorio u nefranšizni film sa širokim izdanjem iz velikog studija kao što je Paramount.

O čemu se radi?

Radnja prati život i karijeru dr Rose Cotter čiji se život promenio nakon jednog specifičnog događaja. Jedan od njenih pacijenata ugledo je paranormalni entitet zbog kojeg na silu ima uznemiravajući osmeh na licu. Nakon toga dolazi nasilan i bizaran izliv, koji ubrzo dovodi i do njegove smrti. Dr Cotter uviđa da ovo nije izolovan slučaj i da mora da reaguje brzo kako bi stavila situaciju pod kontrolom. Više ljudi širom grada doživljava istu stvar, i ona shvata da svi pacijenti razvijaju ovaj čudan osmeh nekoliko dana nakon što su videli ovaj nepoznati entitet, kao i da umiru nedelju dana nakon prvog susreta sa njim. U njenom nezaustavljivom pohodu da otkrije o čemu je reč, dolazi do začuđujućeg saznanja. Saznaje za čoveka koji je naišao na ovaj entitet, ali je iz nekog nepoznatog razloga još uvek živ.

@smilemovie
@smilemovie
@smilemovie

Zvanični trejler za film dostupan je u prilogu, a film možete pogledati u svim Cineplexx bioskopima.

Foto. Instagram, IMDB, Cover art by: @creepyduckdesign

Učitati još
Zatvori