Pogledali smo triler ‘I Came By’ po preporuci Stephena Kinga
Pogledali smo triler ‘I Came By’ po preporuci Stephena Kinga

Pogledali smo triler ‘I Came
By’ po preporuci Stephena Kinga

Navikli smo da najuticajniji pisac današnjice Stephen King, redovno na ličnom Twitter nalogu objavi  preporuke knjiga, filmova i serija koje su na njega ostavile pozitivan utisak. Tako je u jednom od svojih poslednjih tvitova vernoj publici preporučio psihološki triler koji kako on kaže „Podseća na Ruth Rendell i Patriciu Highsmith“ i nosi naziv I Came By. Već posle samo nekoliko dana, film se probio na listi najgledanijih na Netflix platformi, a mi smo proverili da li je ova popularnost zaista opravdana.

Vila koja krije zastašujuću tajnu

Grafitni umetnik Toby, glavni proragonista filma I Came By, se na vrlo neobičan način bori protiv britanske elite. On često uz pomoć najboljeg prijatelja provaljuje u domove bogataša i ostavlja grafite na njihovim zidovima ili  skupocenim umetničkim delima. Toby postaje popularan u javnosti koja gaji velike simpatije prema njemu, ali sa druge strane i policija želi da uđe u trag anonimnom umetniku. Jedne večeri Toby odlučuje da uđe u vilu advokata Hectora Blakea, ne sluteći kakvu će zastrašujuću tajnu otkriti. Međutim, tu nije kraj iznenađenjima, jer se u tom trenutku pojavljuje vlasnik i zatiče nezvanog gosta. Mladom umetniku se gubi svaki trag, a majka i prijatelji kreću u potragu koja ih vodi do zlokobne vile.

Napetost koja se oseća u svakom kadru

Fenomenalna priča i tenzija koja se prožima od početka do kraja  samo su deo pozitivnog ugođaja koji nudi film I Came By. Svaka scena i brojni preokreti daju neophodnu, željenu dozu adrenalina. Uvod filma počinje veoma jednostavno, i u tom treutku pomislite, okej – ovo je već viđeno. Međutim, baš iz razloga što je sve „već viđeno“, režiser Babak Anvari potrudio se da dublje predstavi svaki pojedinačni lik u filmu. Napete scene se dešavaju postepeno, i kako se film bliži kraju, drži gledaoce na iglenim nogama, jer se ni u jednom momentu ne može naslutiti kakva sudbina čeka glavne likove. Preporuka Stephena Kinga se i ovog puta pokazala kao nepogrešiva, i ovaj film se zaista ne sme propustiti.

Pored odlično smišljenog scenarija, kvalitetu filma doprinela je i sjajna glumačka postava koju čine mladi britanski glumac George Mackay, Hugh Bonneville, Kelly Macdonald poznata po svojim ulogama u filmovima No Country For Old Men i Trainspotting.

Film možete pogledati na striming platformi Netflix, a u prilogu ispod pogledajte trejler.

Foto. IMDB

Učitati još
Zatvori