Podeljenje uloge za seriju Harry Potter: Velika glumačka imena najavljuju uzbudljivu adaptaciju
Podeljenje uloge za seriju Harry Potter: Velika glumačka imena najavljuju uzbudljivu adaptaciju

Podeljenje uloge za seriju Harry Potter: Velika glumačka imena najavljuju uzbudljivu adaptaciju

Nakon što je Warner Bros Discovery kompanija najavila snimanje serije Harry Potter po romanima poznate britanske spisateljice J.K. Rouling, javnost je nestrpljivo iščekivala da dobije informaciju više. Kao što smo već ranije ispratili, radnja serije će usko pratiti radnju svih sedam romana o mladom čarobnjaku, kao i to da će se serija emitovati na HBO Max striming platfomi. Objavljivanje serije zakazano je za 2025/26 godinu.

Ono što je novina jeste to da je glumačka postava već odabrana, a kako je plan da se serija odvija deset godina, odabrani glumci biće zauzeti duži vremenski period. Kako vas više ne bismo držali u neizvesnosti, donosimo vest o ulogama koje su dodeljene.

Harry Potter – Archie Yates

Ukoliko ste se nadali da će glumac koji bude dobio glavnu ulogu, ulogu mladog Harrya Pottera biti bolja verzija Daniela Radcliffea, nemojte se u samom startu razočarati. Glavna uloga pripala je četrnaestogodišnjem glumcu Archieu Yatesu. Ukoliko ste pratili film Jojo rabbit iz 2019. godine koji je i na našim prostorima zadobio veliku popularnost, sigurni smo da ne sumnjate u glumačke sposobnosti mladog Archiea. Što se tiče izgleda mladih glumaca, odmah u samom startu izbrišite likove koje ste navikli da gledate i pripremite se na osveženje.

Ron Weasley – Matthew Illesley

Najboljeg druga Harry Pottera tumačiće još jedan veoma mlad, ali talentovan glumac. Nakon što je glumio mladog Eltona Johna 2019. godine u filmu Rocketman, Matthew dobija još jednu zahtevnu ulogu. Kako se u prethodnoj ulozi pokazao kao veoma „zabavan“ što se nekako i o čekuje od glumca koji bi trebalo da iznese ulogu Rona, ova uloga može mu odlično pristajati. Ostaje nam da vidimo.

Hermione Garanger – Leah Jeffries

Simpatičnu, požrtvovanu i inteligentnu Hermione tumačiće mlada TV zvezda u usponu Leah Jeffries. Za mnoge, ova mlada afroamerikanka je pun pogodak, dok su drugi ipak očekivali da će nova uloga Hermione više ličiti na Emmu Watson. Leah se do sada pokazala kao veoma talentovana, a njena do sada najpoznatija uloga jeste uloga u božićnoj ljubavnoj komediji Something from Tiffany. Možda trenutno najpopularnija od troje mladih glumaca, u ovu adaptaciju unosi jednu sasvim novu energiju.

Velika glumačka imena najavljuju uzbudljivu adaptaciju

Ostale glumce nema potrebe dodatno predstavljati, pretežno filmske zvezde ovoga puta gledamo na malim TV ekranima.

Ulogu velikog čarobnjaka Dumbldora dobio je Donald Sutherland, Professor Snape rezervisan je za Keanua Reevesa, Siriusa Blacka tumačiće zvezda serije Game of Thrones, Sean Bean, dok će Nicolas Cage igrati Voldemorta.

Ono što je za sve posebno iznenađenje jeste to što je uloga profesorke McGonagall dodeljena Jennifer Coolidge, jednoj od najpopularnijih glumica serije The White Lotus i ovogodišnjoj dobitnici Oskara.

Sa ovako iskusnim glumcima sa nestrpljenjem iščekujemo ekranizaciju popularne priče o mladom čarobnjaku koji će uz pomoć prijatelja i ostalih čarobnjaka spasiti Hogwarts. Možda je 2025. godina ipak daleko?

Učitati još
Zatvori