Otkrivamo koji filmski klasici će se naći na platformi Netflix ovog meseca
Otkrivamo koji filmski klasici će se naći na platformi Netflix ovog meseca

Otkrivamo koji filmski klasici će se naći
na platformi Netflix ovog meseca

Platforma Netflix godinama unazad svoj asortiman filmova i serija obogaćuje starim filmskim klasicima. Ovo je veoma dobra praksa, stoga vam otkrivamo koji su to filmski klasici na Netflixu koje ćemo moći da gledamo od septembra.

Austin Powers

Austin Powers je serija američkih špijunskih akcionih, a u isto vreme komičnih filmova. Filmove je producirao Mike Myers koji istovremeno tumački glavnog negativca u ovoj trilogiji. Na Netflixu će od danas biti dostupna sva tri nastavka – Austin Powers in Goldmember, Austin Powers: International Man of Mystery i Austin Powers: The Spy Who Shagged Me. 

The Bridges of Madison County, 1995.

Filmsko ostvarenje genijalnog Clinta Eastwooda, spada u žanr romantične drame. Film je inspirisan istoimenom knjigom, ali ne zasniva se zaista na istinitoj priči. Radnja prati Franceskin jednostavan bračni život koji dobija nove boje nakon što odlučuje da pomogne tek pridošlom Robertu da otkrije Ajovu. Glavne uloge tumače Meryl Streep i Clint Eastwood.

Clueless, 1995.

Tinejdžerski film Clueless prati glavnu protagonistkinju Cher. Bogata srednjoškolka uči da se nosi sa adolescentskim problemima, dok u isto vreme pomaže novom učeniku da stekne popularnost. Cher je u filmu predvidela digitalnu modu.

The Italian Job, 2003.

Akcioni triler sa odličnom glumačkom postavom koju čine Mark Wahlberg, Edward Norton i Charlize Theron. John Bridger i Charlie Croker okupljaju tim kako bi ukrali zlatne poluge iz trezora u Veneciji, ali ih jedan od članova izdaje. Nekoliko godina kasnije, Charlie planira još jednu pljačku.

The Notebook, 2004.

Beležnica je jedan od emotivnijih dramskih filmova. Radnja filma zasnovana je na vojvodinim pričama o dvoje ljubavnika, Allie i Noah, koje je sudbina razdvojila. Vojvoda priče čita gospođi Hamilton, starici koja pati od demencije. Film je zasnovan na istoimenom kniževnom delu Nicholasa Sparka i bazira se na istinitoj ljubavnoj priči.

Scarface, 1983.

Jedan od najpoznatijih krimi filmova u filmskoj kinematografiji u kojem ulogu glavnog aktera Tony Montane tumači legendarni Al Pacino. Tony Montana i njegov bliski prijatelj Manny, grade moćnu imperiju droge u Majamiju. Međutim, kako njegova moć počinje da raste, raste i njegov ego, kao i spisak neprijatelja. Sopstvena paranoja Tony Montane počinje da utiče na stabilnost imperije.

Save the Last Dance, 2001.

Emotivna priča o mladoj devojci koja nakon smrti majke gubi želju za plesom. Sara ubrzo upoznaje Dereka koji joj pomaže da se izbori sa svojim mislima i ponovo strastveno zavoli igru.

Foto: Profimedia

Video: Youtube

Učitati još
Zatvori