Na Netflix uskoro stiže serija u režiji Tima Burtona koju jedva čekamo
Na Netflix uskoro stiže serija u režiji Tima Burtona koju jedva čekamo

Na Netflix uskoro stiže serija u režiji
Tima Burtona koju jedva čekamo

Tim Burton ponovo se vraća na teren koji mu je odlično poznat. Naime, upravo on je režiser nove Netflixove serije u čijem je središtu dobro poznata porodica Addams. Reč je o spinoff seriji koja prati priču prepoznatljive Wednesday, ćerke ove popularne goth porodice. Netflix je ovih dana izbacio prvi teaser trailer za novu seriju nazvanu jednostavno Wednesday, od koje se mnogo očekuje.

 

Glavnu ulogu mračne devojčice Wednesday igra Jenna Ortega. Budući da je upravo Tim Burton najavljen kao režiser, brojni fanovi očekuju mnogo od ovog ostvarenja. Upravo je njegova mračna i vizuelno upečatljiva estetika ono što je prepoznatljivo i moglo bi lako da se uklopi u ovu poznatu priču.

Miks komedije i horora

Serija je opisana kao jedinstveni miks horora, komedije i natprirodnog, ali će biti prilagođena svim uzrastima gledalaca. Prva sezona trebalo bi da ima osam epizoda i pratiće jednu školsku godinu koju Wednesday provodi u Nevermore Academy. Kako najavljuju iz Netflixa, Wednesday će u seriji pokušati da iskoristi svoje neverovatne sposobnosti kako bi se obračunala s mračnim događajima koji se odvijaju u gradu.

Inače, likove iz priče Porodica Addams stvorio je američki crtač stripova Charles Addams još davne 1938. godine. Nakon toga su usledile brojne ekranizacije ove crnohumorne priče. Od serije koja je bila prikazivana još 60-ih godina prošlog veka, pa sve do filma iz 1991. koji je ovoj neobičnoj porodici doneo najveću slavu. Tada se u ulozi Wednesday našla poznata glumica Christina Ricci. Film u režiji Barryja Sonnenfelda bio je izuzetno uspešan širom sveta pa je nakon dve godine dobio i nastavak.

Uz Ortegu, u seriji takođe glume proslavljena Catherine Zeta-Jones, potom Luis Guzman, Thora Birch, Isaac Ordonez, Jamie McShane i brojni drugi. Posebno iznenađenje je uloga Christine Ricci. Ona u seriji neće glumiti stariju verziju Wednesday, kako se nagađalo, već joj je dodeljena sasvim nova uloga. Serija se na Netflixu očekuje krajem ove godine.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori