Na Netflix stiže film Baracka Obame – u glavnim ulogama Julia Roberts i Ethan Hawke
Na Netflix stiže film Baracka Obame – u glavnim ulogama Julia Roberts i Ethan Hawke

Na Netflix stiže film Baracka Obame – u glavnim ulogama Julia Roberts i Ethan Hawke

Izašao je novi teaser za Netflixov apokaliptični triler Leave the World Behind kog trenutno svi željno iščekujemo. Film je okupio plejadu holivudskih zvezda, ne samo ispred, nego i iza kamere. A produkciju filma potpisuju Barack i Michelle Obama sa svojom Higher Ground produkcijskom kućom koja je, između ostalog, zaslužna za Oskarom nagrađen dokumentarac American Factory kao i nominovan Crip Camp. A u novembru od iste produkcijske kuće nas očekuje biografski film Rustin koji govori o aktivizmu za ljudska prava.

Leave the World Behind

Triler koji zvuči drugačije

Pod redateljskom palicom Sama Esmaila, poznatog po kreiranju serije Mr. Robot, Leave the World Behind apokaliptički triler se temelji na istoimenom romanu Rumaana Alama. Film priča priču o dve porodice koje se bore za opstanak usred neobjašnjivog zamračenja koje ih je zadesilo.

Julia Roberts i Ethan Hawke glume supružnike koji iznajmljuju luksuznu kuću za odmor sa svoje dvoje dece. Njihov odmor iznenada je prekinut kada im se na vratima pojavi Mahershala Ali sa svojom ćerkom koja sa sobom nosi vest o misterioznom cyber napadu. Tvrdi kako je on vlasnik kuće te kako im je potrebno utočište. Dve porodice moraju da se suoče s pretećom katastrofom koja iz minuta u minut postaje sve strašnija, terajući ih da se pomire s tim da se svet urušava. U filmu se još pojavljuju i Kevin Bacon i Myha’la Herrod.

Leave the World Behind

Prema reditelju Esmailu, Brack Obama bio je poprilično uključen u sam proces filma od početka. Kako kaže, poslao mu je beleške za scenario i rekao kako mu nekoliko detalja nije baš na mestu. I Barack i Michelle su mu sugerisali kako su neki od njegovih zapleta u filmu previše mračni. Obama je imao puno beleški o likovima. Kao veliki obožavatelj knjige, želeo je napraviti dobar film. Hoće li film biti dobar saznaćemo 8. decembra kada film stiže na Netflix. Odavno nismo pogledali neki dobar apokaliptični film, a teaser koji vam donosimo u nastavku izgleda obećavajuće.

Foto: Netflix, IMDb

Učitati još
Zatvori