Bradley Cooper u novom biografskom filmu „Maestro“ o legendarnom dirigentu Leonardu Bernsteinu
Bradley Cooper u novom biografskom filmu „Maestro“ o legendarnom dirigentu Leonardu Bernsteinu

Bradley Cooper u novom biografskom filmu „Maestro“ o legendarnom dirigentu Leonardu Bernsteinu

Bradley Cooper je jedan od najuticajnijih američkih glumaca i konačno je došao trenutak da romantične poveznice ostavimo po strani i fokus pomerimo na njegovu karijeru. On i Gigi Hadid može jesu skladan par i mathing patike im stoje odlično, ali ono što je verujemo važnije od toga jeste njegova uloga u novom biografskom filmu. Reč je o ostvarenju pod nazivom Maestro, a priča se oslanja na život legendarnog dirigenta Leonarda Bernsteina i njegovoj supruzi Felici Montealegre.

maestro
maestro

Ko je bio Leonard Bernstein?

Leonard Bernstein je bio talentovani američki dirigent, pijanista i kompozitor koji je izvršio značajan uticaj unutar muzičke industrije 20. vela. Njegov stil dirigovanja i celokupna muzička produkcija, kao i sposobnost prenošenja emocija publici svrstavaju ga među najomiljenije i najsvestranije umetnike tog doba. Neka od najznačajnijih dela su svakako West Side Story, Candide, On the Waterfront, kao i Symphony No. 2: The Age of Anxiety.

Leonard Bernstein preminuo je 1990. godine, a iste godine najavio je i svoje povlačenje sa scene. Tačnije, Bernstein je preminio samo pet dana nakon što se zvanično oprostio od dirigovanja.

Community Verified icon

Film Maestro

Leonardo Bernstein bio je oženjen Feliciom Montealegre kojiu u filmu tumači Carey Mulligan. Iako je zaista voleo svoju ženu, poznato je da je Bernstein bio homoseksualac, a kako se biografsko ostvarenje neće osvrtati samo na njegovu muzičku virtuoznost imaćemo priliku da vidimo kako je izgledao odnos njega i njegove supruge, kao i dugogodišnjeg parneta čiji lik tumači Matt Bomer.

Produkciju filma Maestro potpisuju najveći savremeni velikani kinematografije Martin Scorsese, Steven Spielberg, Todd Phillips, Amy Durning, kao i sam Bradley Cooper.

Kada izlazi film?

Novi trailer je tu, a poznat je i datum izlaska filma. Premijera je zakazana za 22. novembar, dok će se na Netflix streaming platformi pojaviti 20. decembra.

Foto: IMDB, YouTube

Učitati još
Zatvori