Keep Breathing: Predstavljamo idealnu seriju za kišni vikend
Keep Breathing: Predstavljamo idealnu seriju za kišni vikend

Keep Breathing: Predstavljamo idealnu
seriju za kišni vikend

Kako ćemo doživeti neku seriju ili film svakako zavisi od trenutnog raspoloženja i faze života u kojoj se nalazimo. Ponekad ćemo jednostavno propustiti poentu ili uopšte nećemo imati interes za temu koja se odvija pred nama na ekranu. Sa druge strane, nekad će nam serija leći baš onako kako treba.

Keep Breathing na Netflixu

Poslednjih nekoliko dana, kako to obično biva s Netflixom, mediji pišu o novoj mini seriji Keep Breathing. Napisali su je Martin Gero i Brendan Gall. U glavnoj ulozi je Melissa Barrera, Meksikanka o kojoj se tek počelo pisati na filmskoj sceni. Keep breathing serija počinje njenim putovanjem u kanadski Inuvik, međutim nakon što joj je let otkazan pomoć traži od dva muškarca koji taman planiraju da polete privatnom cesnom. Ona nekako uspeva da ih nagovori da je prihvate kao trećeg putnika i kreću zajedno. Ali, doživljavaju nesreću i Liv (Melissa Barrera) ostaje sama, izgubljena u kanadskoj šumi, bez signala i hrane. Problem je što niko ne zna da se ona uopšte nalazila na tom letu.

Kako će se rasplitati priča?

Već u samom početku jasno je da će njeno iskustvo preživljavanja biti isprepleteno sa prošlošću. Kroz kratke kadrove saznajemo da je Liv krenula u Kanadu u potrazi za majkom, da je uspešna advokatica koja je iza sebe ostavila ljubavnu vezu s kolegom, ali i da se ovde radi o svojevrsnom emotivnom putu, naizgled vrlo stabilne i ostvarene mlade žene. Ipak, tek se kreće rasplitati priča koja iz epizode u epizodu razotkriva rasplet događanja sa kojima se možemo identifikovati.

Žena u centru mini serije

Da li ste fan filma ‘Wild’ s Reese Witherspoon? Ako da, Keep breathing bi vam se mogao svideti. Serija u centar stavlja ženu i svu njenu emotivnu kompleksnost. Tu je i potraga za ličnom srećom i identitetom. Liv iz epizode u epizodu prolazi kroz etape svoje prošlosti i sadašnjosti. U njima ponovo proživljava odnos s nestabilnom majkom koja je napustila nju i njenog oca, i koja je nikad nije naučila šta je selfworth. Njen razlog putovanja u Kanadu  je upravo pokušaj pronalaženja majke.

Priseća se i smrti svoga oca sa kojim je odrasla. Kroz dijaloge sa njima nalazi načine kako da se snadje, preživi, i koji putem da se kreće. Jedina pozitivna stvar o kojoj razmišllja je njen ljubavni odnos. Ipak, i na njega se reflektovalo njeno odrastanje i strahovi koje je nakupila tokom prošlosti. Suočavanje sa sobom, otpuštanje i rast su ono što Liv vodi na njenom putu prema tome da se spasi iz nastale situacije.

Keep Breathing već je predmet rasprava

Svi znamo da su upravo odnosi s roditeljima, kao i naše detinjstvo, ono što nas određuje. Kao i obrasci koje smo naučili, strahovi i traume koje smo stvorili i emocije s kojima nas nisu naučili da se nosimo. Gledajući ih kroz ugao mlade uspešne advokatice, saznajemo da ih svi imamo i da je suočavanje s njima nezaobilazna stanica svih nas. Dok je neka od tih iskustava sputavaju da nastavi dalje i izbavi se iz situacija kako što je pad u ponor usred šume ili prelazak hladne reke, druga je provociraju, pomeraju njene granice izdrživosti i pomažu joj da se, na kraju, uspe izbaviti iz svake situacije.

Priča se lepo i emotivno raspliće iz epizode u epizodu, do zanimljivog kraja o kojem su se razvile diskusije u beskraju interneta. Mi ćemo vam ostaviti prostora da seriju pogledate i da njen završetak protumačite sami.

Foto: IMBD

Učitati još
Zatvori