Izašao trailer za novu sezonu serije ‘Sluškinjina priča’
Izašao trailer za novu sezonu serije ‘Sluškinjina priča’

Izašao trailer za novu sezonu serije
‘Sluškinjina priča’

Još jedna dramska serija koja dobija svoj nastavak jeste Handmaids tale. Intrigantna priča o novonastaloj državi na teritoriji severne Amerike i teokratskom državnom uređenju vraća se na male ekrane. Hiperbolično predstavljanje položaja žena u današnjen društvu i isticanju plodnosti kao najvažnije njihove uloge osnovna je tematika serije Sluškinjina priča koja svoj rasplet dobija u petoj, i vrlo verovatno, poslednjoj sezoni.

Nagrađivana serija Sluškinjina priča i njena peta sezone biće premijerno prikazana 14. septembra. Novi trailer prikazuje ponovno obračunavanje glavne protagonistkinje June Osborne sa nametnutim sistemom vrednosti i zakonima u teokratskoj državi Gilead. Dinamika likova i neprestano šetanje između pozitivnih i negativnih osobina glavnih aktera serije ostaje osnovna karakteristika ovog dramskog ostvarenja. Peta sezona donosi nam i priču o rivalstvu izmešu tetke Lidije (En Daud) i komandanta Lorensa (Bradli Vitford), kao i zavodljiv ples moći za dobrobiti Gileada i opstanka nametnutog tradicionalnog sistema vrednosti. Tokom cele sezone suprotsavljeni likovi pokušavaju da pronađu nešto ‘dobro’, ali im to ne uspeva. Ispotavlja se, gle čuda,  da ‘dobro’ ne postoji u državi Gilead.

Ako ćemo laički da podelimo serije u kategorije lake i teške, Sluškinjina priča svakako spada u ovu drugu. Iako je dramsko ostvarenje Brucea Millera svrstano u žanr naučne fantastike, ugnjetavanje žena deo je naše realnosti. Melodramičan prikaz upravo takve naše svakodnevnica, plastično rečeno, ostavlja gorak ukus u ustima pogotovo kada govorimo o prvoj sezoni i vividnom prikazivanju jedine važne uloge žena u teokratskom uređenju države Gilead, a to je funkcija plodnosti.

Foto: Instagram, IMDB

Učitati još
Zatvori