„It Ends with Us“ napokon stiže u domaće bioskope – znamo i kada
„It Ends with Us“ napokon stiže u domaće bioskope – znamo i kada

„It Ends with Us“ napokon stiže u
domaće bioskope – znamo i kada

Nakon brojnih odlaganja i nagađanja, napokon je objavljen datum svetske premijere filma It Ends with Us. Pored toga što predstavlja ekranizaciju najprodavanijeg romana u poslednjih deset godina, ovo filmsko ostvarenje okupilo je impresivnu glumačku ekipu koju predvodi Blake Lively. Ipak, kako to uvek biva, ni It Ends with Us nije prošao bez propratnih senzacija i drame. Najpre su ljubitelji književnog dela negodovali zbog glumačke postave. Zatim je snimanje u nekoliko navrata prekidano. Štaviše, bilo je i upitno da li će se film uopšte pojaviti.

Naposletku su sve kockice složene, dok je premijera zakazana za 8. avgust. Preostaje nam da nestrpljivo iščekujemo ovaj datum i donesemo sud o tome da li je film svojim kvalitetom uspeo da nadmaši istoimeno književno delo.

Ko je Colleen Hoover?

Colleen Hoover, jedna je od najpopularnijih savremenih spisateljica. Njene knjige prevedene su na preko pedeset jezika i prodate u milionskim primercima. Svetsku slavu stekla je upravo zahvaljujući romanu, It Ends with Us, koji na platformi Goodreads ima brojne pozitivne kritike i  visoku ocenu (4.16). Nakon toga je usledio psihološki triler Verity – čija je ekranizacija takođe u planu. Treba napomenuti i činjenicu da je ova američka bestseller autorka veoma popularna i na društvenim mrežama, dok njen Instagram nalog broji blizu dva miliona pratilaca.

Kod nas, knjige Colleen Hoover možete pronaći u izdavačkoj kući Laguna. Do sada su prevedeni sledeći romani – Veriti (Verity),  Sa nama se završava (It Ends with Us), Sa nama počinje (It Starts with Us) i Sve što me podseća na njega (Reminders of Him).

Šta donosi film It Ends With Us?

Film u fokus stavlja Lily Bloom, devojku koja odrasta u malom mestu okružena porodičnim nasiljem. Jedinu utehu u teškim životnim momentima pruža joj Atlas Corrigan. Nakon prologa, radnja se premešta sedam godina kasnije. Lily ostavlja turobnu prošlost iza sebe, uspela je da završi fakultet i vodi uspešan posao u Bostonu. Ujedno, kraj sebe ima atraktivnog i ambicioznog  partnera, neurohirurga Rylea Kincaida – i čini se da je glavna junakinja ispunjena na svakom polju. Međutim, onog momenta kad ponovo ugleda svoju nekadašnju veliku ljubav, Lily pronalazi stare dnevničke zapise i tako otvara potisnuto životno poglavlje. Na koju će stranu prevagnuti emocije? Otkrijte 8. avgusta.

Film It Ends With Us – glumačka postava

Iako je godinama unazad, Blake Lively, veoma popularna kao glumica, brojni čitaoci nisu pozitivno reagovali na saznanja, da je po želji autorke Colleen Hoover, upravo ona dobila vodeću ulogu. Verovatno, problem leži u tome što je glavna junakinja, Lilly Bloom, dvadesettrogodišnja devojka – dok se Blake po mišljenju mnogih ne uklapa ni uz njene karakterne osobine. Sve u svemu, preostaje nam da vidimo kako je čuvena Serena van der Woodsen odgovorila na ovaj, nimalo jednostavan, glumački poziv.

Zanimljivo je i to da režiju potpisuje Justin Baldoni, koji je ujedno izabran i za glavnog glumca. U njegovom portfoliju stoje uspešni filmovi Five Feet Apart i Clouds.

Roman – Sa nama se završava

U slučaju da ste propustili roman Sa nama se završava, preporučujemo da ga neizostavno pročitate uoči filmske premijere.

Učitati još
Zatvori