Idris Elba vratio se u ulogu detektiva neočekivanim filmskim nastavkom „Luther: The Fallen Sun“
Idris Elba vratio se u ulogu detektiva neočekivanim filmskim nastavkom „Luther: The Fallen Sun“

Idris Elba vratio se u ulogu detektiva neočekivanim filmskim nastavkom „Luther: The Fallen Sun“

Idris Elba vratio se kao detektiv John Luther u filmu Luther: The Fallen Sun. Na taj način popularna britanska serija Luther nakon četvorogodišnje pauze dobija potpuno neočekivan filmski nastavak, koji je od 10. marta dostupan na streaming platformi Netflix.

Dobro poznati detektiv i nov slučaj

 John Luther, nadaleko čuven po svojoj beskompromisnoj surovosti pri rešavanju jezivih zločina ponovo je obukao dobro poznati kaput od tvida, uparen s košuljom i crvenom kravatom u nastavku koji se potpuno oslanjana savremeni sajber kriminal.

Serijski ubica i zločini

Dok detektiv John Luther emocionalno slomljen usled mnogobrojnih gubitaka pokušava da pronađe novu perspektivu života do njega stiže vest o nestanku mladića. Luther se na taj način vraća detektivskom pozivu rešen da pronađe nestalog Calluma Aldricha, pritom ne sluteći da milijarder David Robey ima potajnu želju da uništi njegovu reputaciju kako bi grad pretvorio u poprište kriminala.

Usled medijskog skandala i brojnih malverzacija Luther potpuno nedužan završava iza rešetaka, i dalje nesvestan da iza svega stoji tehnološki milijarder koji vlada iz senke. Serijski ubica nakon toga suvereno kreće u osvajanje grada ostavljajući za sobom brojna surova ubistva. Međutim, John Luther progonjen svojim neuspehom prilikom transporta u drugi zatvor smišlja plan bekstva, odlučan u nameri da uhvati sajber zločinca koji uveliko teroriše grad. Detektiv i serijski ubica upuštaju se u intrigantnu poteru mačke i miša iz koje samo jedan od njih može izaći kao pobednik.

Glumačka postava

Dva glumca iz originalne postave serije Luther pojavljuju se u filmskom nastavku –  Idris Elba i Dermot Crowley. Kada je reč o novoj postavi, glavne uloge dodeljene su Cynthiji Erivo i Andyju Serkisu koji tumači lik glavnog negativca. Film je nastao na osnovu scenarija koji je napisao Neil Cross, idejni tvorac serijala Luther, dok je za režiju bio zadužen Jamie Payne.

@idriselba
@idriselba

Uspeh koji je postigao film

Krimi misterija Luther: The Fallen Sun neposredno nakon premijere u odabranim bioskopima debitovao je na Netflixu i trenutno zauzima vodeće mesto na listi popularne streaming platforme kao najgledaniji film s impresivnih 65 miliona pregleda. Holivudski glumac Idris Elba još jednom je oživeo briljantnog detektiva iz nadaleko čuvene serije i na taj način dobrim delom privukao mnogobrojne fanove. S obzirom na to da se filmska adaptacija samo delimično oslanja na seriju koja je poslednji put emitovana tokom 2019. godine, moguće je ispratiti filmsku adaptaciju čak i ukoliko ranije niste fanatično pratili Luthera. U slučaju da pre filma ipak poželite da odgledate seriju Luther, imamo dobru vest za vas – sve epizode dostupne su putem streaming platforme Hulu.

Foto: IMDB

Učitati još
Zatvori