Filmski maraton: Brzina
Filmski maraton: Brzina

Filmski maraton: Brzina

Vreme je za još jedan filmski maraton koji posvećujemo kultnim pričama o uticajnim trkačima, smrtonosim stazama i vizionarskim konstruktorima kojima je u glavi samo jedna pomisao – brzina.

Filmski maraton: Brzina

Rush

Film Rush zasnovan je na istinitoj priči o jednim od najvećih suparnika u istoriji Formule 1. Režirao ga je Ron Howard, a prikazuje intenzivnu borbu između vanvremenskih vozača Jamesa Hunta i Niki Laude za Titulu svetskog šampiona 1976. godine i nesereće koja prati priču.

Daniel Brühl tumači lik Laude, dok Chris Hemsworth igra James Hunta.

Ford v Ferrari

Film Ford v Ferrari režirao je James Mangold i govori o nastojanju ultimativnog italijanskog konstruktora i proizvođača automobila da kupi fabriku Ford. Plan se izjalovio kada je veliki šef Enzo Ferrari shvatio da će izgubiti kontrolu nad trkačkim timom, te Ford započinje pripremu automobila kojim namerava da pobedi Ferrari na dvadesetčetvoročasovnoj trci Le Mans i angažuje izvesnog Carrolla Shelbyja i brilijantnog Kena Milesa čiji talenat je vidljivi kako u garaži, tako i na stazi.

Glavne uloge tumače Christian Bale i Matt Damon.

Lamborghini: The Man Behind the Legend

Film Lamborghini: The Man Behind the Legend režirao je Robert Moresco i zasnovan je na romanu Tonina Lamborghinija, sina italijanskog inovatora i pronalazača Ferruccia Lamborghinija koji predstavlja referentu tačku kinematografskog ostvarenja. Film prikazuje razvojni put jednog od najuticajnijih proizvođača automobila današnjice, kao i koja je uloga Enza Ferrarija u konstruisanju prvog sportskog Lamborghini automobila.

 

 

Senna

Ayrton Senna da Silva je brazilski trostruki šampion Formule 1 koji je ostavio neizbrisiv trag u najbržem sportu na svetu. Dokumentarni film prikazuje njegov život na stazi, kao i tragičnu smrt na trci u San Marinu 1994. godine. Režija je pripala britanskom filmskom stvaraocu Asifu Kapadiau, koji je ujedno režirao i filmove poput dokumentaraca o fudbalskoj legendi Diegu Maradoni i jednom od najautentičnijih ženskih vokala Amy Winehouse.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori