Filmovi koji najbolje opisuju mentalnu jačinu žena  
Filmovi koji najbolje opisuju mentalnu jačinu žena  

Filmovi koji najbolje opisuju
mentalnu jačinu žena  

Svedoci smo čestog odmeravanja snaga između muškaraca i žena. Mi imamo da kažemo jedno, snage između polova ne treba meriti jer ne postoje jači i slabiji polovi nego jači i slabiji ljudi.  I jedno i drugo je potpuno u redu.  

Filmovi koje smo mi odlučili danas da vam predstavimo a govore o mentalnoj jačini žena, njihovoj borbenosti i doslednosti da ispune svoje profesionalne snove, biće pravo osveženje za vas.

Ako vam je potreban boost raspoloženja, podizanje vere u same sebedokazi da smo sposobne da ostvarimo sve, pa čak i ono što ljudi ne mogu ni da zamisle, naredna tri filma su baš za vas: 

Erin Brockovich i njena borba za porodicu, zajednicu i samu sebe 

Ovo je priča o samohranoj majci dvoje dece koja pokušava da pronađe stalan posao. Posle niza odbijenica zapošljava se kao asistentkinja u advokatskoj kancelariji. Svet naše glavne junakinje Erin Brockovich počinje da se menja kada Kalifornijska elektroenergetska kompanija postaje optužena za zagađivanje gradskog vodovoda. Energija koju dobija da se izbori sa zagađivačima i sačuva svoju zajednicu i njihova prava neverovatna su inspiracija za svaku od nas.  

Film je snimljen 2000-te i jedan je od filmova koje ne smete preskočiti ako vam je potrebno osnaživanje i podizanje volje. 

 

Ocena na IMDb: 7.4

Coco before Chanel, početak jedne legende 

Ko ne voli da sanja velike snove? Dok samo razmišljamo o divnoj Coco Chanel i tome kolika je inspiracija za sve nas srce nam zaigra jače od uzbuđenja. Dakle, šta onda može biti bolji predlog filma od upravo detaljne, istinite priče o putu jedne modne dizajnerke i njenog neponovljivog brenda koji toliko volimo.  

Film Coco before Chanel izašao je 2009. godine a glumica Audrey Tautou vodi nas na put kroz život Gabrielle Chanel zajedno sa svim njenim usponima, padovima, ljubavnim romansama, očima koje vide svet kroz dizajn odeće i srcem tako čistim da veruje u čuda. Čuda, koja zaista postaju stvarnost kojoj smo svedoci i dan danas. 

Ocena na IMDb: 6.7

Joy nas uči da nikada ne odustajemo 

Moramo da kažemo jednu stvar na samom početku, ovo je film o ženi koja je patentirala svoj izum koji danas svaka od nas decenijama unazad koristi – džoger! I da, ona je na neverovatan i genijalan način uspela da osmisli mehanizam, izbori se za proizvodnju, proda svoj proizvod i kasnije ga patentira. 

Energija koju sa sobom donosi Jennifer Lawrence u ulozi snažne Joy sigurno će probuditi emocije kod svih onih koji vole žensku genijalnost, istrajnost, mentalnu snagu i izdržljivost u najtežim životnim okolnostima.  

Film je prvi put prikazan 2015. godine i ako ga još uvek niste pogledali imate toplu preporuku od nas. Joy će učiniti da osetite onu ludu snagu posle nervnog sloma samo dok ugodno ležite i gledate njenu priču. 

Ocena na IMDb: 6.6

Nama ostaje da verujemo da će ovi filmovi biti pravo otkriće i podsećanje na to koliko smo sjajne, jake i hrabre ne samo na filmskom platnu nego svakodnevno na ulicama, u kancelarijama i u našim porodicama.

Mentalna snaga je nešto čime sigurno možemo da se pohvalimo a ovi filmovi su tu da nas to i podsete. 

Ako vam se dopadaju naši predlozi filmova pogledajte još njih na liku.

 

Piše: Ivana Kordić

Foto: Profimedia; Instagram

Učitati još
Zatvori