Film „Cocaine Bear“ u bioskopima od 23. februara
Film „Cocaine Bear“ u bioskopima od 23. februara

Film „Cocaine Bear“ u
bioskopima od 23. februara

Istinita priča o medvedu koji se sredinom osamdesetih predozirao usled konzumiranja kokaina dobila je holivudski zaplet i adaptirana je u blockbuster film Cocaine Bear, koji u domaće bioskope stiže 23. februara. Film je prema istinitom događaju adaptirala glumica Elizabeth Banks, a glumačku postavu predvode Ray Liotta i Keri Russell.

Događaj iz osamdesetih kao inspiracija za film

Iako smo već pomislili da su sve ideje realizovane u svetu kinematografije i da nas apsolutno nijedno potencijalno otkriće ne može ni na koji način zapanjiti – holivudska glumica Elizabeth Banks  ponovo je u fokus vratila davno zaboravljenu bizarnu vest o medvedu koji je sredinom osamdesetih pojeo plastične kese koje su bili ispunjene kokainom – i na taj način osigurala da film Cocaine Bear bude zapažen mesecima pre zvanične premijere. 

Čitav događaj koji je delimično poslužio kao inspiracija za početak snimanja filma Cocaine Bear odigrao se 11. septembra 1985. godine. Bivši policijski službenik Andrew Thornton prevozio je uspešno velike količine kokaina privatnim avionom iz Kolumbije u Ameriku. Međutim, 11. septembra dogodio manji kvar na avionu nakon čega  Andrew donosi odluku da kese pune kokaina izbaci u blizini Nacionalnog parka Noksvil. Pokušavajući da i sam napusti avion Thornton je udario glavom o rep aviona i nakon toga na licu mesta preminuo. 

Medved nailazi na kese pune kokaina

Tu se nije završio bizaran splet okolnosti već je pretpostavlja se dva miliona dolara vredan kokain unutar šume prvi pronašao crni medved. Tri meca kasnije pronađen je dobro očuvani leš medveda, a kako stoji u medicinskom izveštaju nakon autopsije smatra se da je medved preminuo usled velike količine kokaina u organizmu.

Film Cocaine Bear 

Na osnovu zvaničnog trailera koji je objavljen može se videti da nas očekuje film pun akcije i crnog humora. Film Cocaine Bear biće fokusiran na medveda koji nakon velike količine uzetog kokaina počinje da teroriše i progoni stanovnike planinskog mesta. Glavne uloge u filmu tumače Keri Russell, Ray Liotta, Alden Ehrenreich i Scott Seiss.  Rediteljka Elizabeth Banks imala je viziju da putem filma Cocaine Bear oda svojevrstan omaž horor filmovima kao što su Jaws, The Evil Dead i uopšteno filmskom žanru koji se nalazi na granici između horora i crne komedije. S obzirom na to da su se njeni dosadašnji rediteljski projekti Pitch Perfect i Charlies Angels žanrovski umnogome razlikovali od filma Cocaine Bear nestrpljivo iščekujemo predstojeću premijeru i prve utiske.

Foto: IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori