Domaće serije koje jedva čekamo da pogledamo u drugoj polovini 2024. godine
Domaće serije koje jedva čekamo da pogledamo u drugoj polovini 2024. godine

Domaće serije koje jedva čekamo da pogledamo
u drugoj polovini 2024. godine

Domaća kinematografija je u poslednjih nekoliko godina počela da nudi sve više kvalitetnog sadržaja. Dokaz za to su brojne serije koje su vrlo brzo i lako zavredele pažnju mnogih – kako ljubitelja trilera i misterija, tako i onih koji preferiraju istorijske drame. Ipak, iako smo već na polovini godine, i dalje sa nestrpljenjem iščekujemo pojedine serije koje su najavljene još pre nekoliko meseci. Stoga smo objedinili i popisali domaće serije koje će tek izaći [ ili će se nastaviti ] tokom 2024. godine, a na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Domaće serije koje izlaze u 2024. godini


Ringišpil

Domaća serija Ringišpil predstavlja adaptaciju istoimenog romana, a u glavnim ulogama našli su se Nevena Narandžić, Marko Vasiljević, Ivan Zablaćanski i mnogi drugi glumci. Ona kroz osam epizoda donosi priču o primabalerini Ani Balint. U seriji je naglasak stavljen na njen život, te način na koji se razvijala njena karijera. Ispunjena usponima i padovima, ova priča sjedinila je elemente kao što su ljubav i umetnost. Istovremeno i radosna i tužna, serija Ringišpil jedna je od onih koje jedva čekamo da pogledamo.

Nobelovac 

Serija Nobelovac snimala se tokom 2023. godine. Nju je režirao Tihomir Stanić – koji ujedno tumači i glavnu ulogu – a ona je u fokus stavila život nobelovca Ive Andrića. Glavni naglasak u seriji je na periodu njegovog života u kom je dobio Nobelovu nagradu za književnost, odnosno 1961. godinu. Ipak, kroz osam epizoda obrađena su i brojna druga dešavanja, te situacije za koje mnogi ljubitelji njegovog rada do sada nisu čuli.

Crna svadba 

Serija Crna svadba počela je da se emituje tokom 2021. godine. Nakon pauze, ona će se u 2024. godini konačno vratiti na male ekrane. Kriminalistička serija sa elementima drame sastojaće se od deset epizoda kroz koje će priča o natprirodnim elementima biti razrađena. U drugoj sezoni će se radnja ponovo razvijati u dva vremenska toka, a sličnosti pojedinih događaja iz prošlosti i sadašnjosti ponovo će otvoriti debatu o borbi između dobra i zla.

Foto: IMDb, Instagram (@ringispil_serija)

Učitati još
Zatvori