Novi dokumentarac SLAY razotkriva okrutnu upotrebu životinja u modi
Novi dokumentarac SLAY razotkriva okrutnu upotrebu životinja u modi

Novi dokumentarac SLAY razotkriva okrutnu
upotrebu životinja u modi

Od producenta Keegana Kuhna, poznatog po svom radu na filmovima Cowspiracy i What the Health, došao nam je novi dokumentarac SLAY koji razotkriva okrutnu upotrebu životinja u modi. Dokumentarac prati rediteljku Rebeccu Cappelli dok razotkriva modnu industriju krzna, vune i kože u njenom okrutnom tretmanu životinja kao i silne greenwashing kampanje. Film se dotiče raznih škakljivih tema, i postavlja vrlo važno pitanje: da li je ikada prihvatljivo ubijati životinje zbog mode?

Poslednjih nekoliko godina pogubne posledice klimatskih promena postalo je nemoguće ignorisati. Poljoprivredna industrija je dugo bila vodeći uzrok, ali opšti fokus i pažnja javnosti su uvek bili na hrani, a ne na modi. SLAY nastoji da promeni ovo, uputivši opravdanu kritiku i uperivši prst ka našoj odeći isto koliko i onome što jedemo.

screenshot / SLAY official trailer
screenshot / SLAY official trailer

SLAY (2022)

SLAY istražuje smrtonosnu vezu između modne industrije i životinjske kože, i razotkriva neetičke prakse brojnih brendova koje se odvijaju na svakodnevnom nivou. Rediteljka Rebecca Cappelli koristila je istraživačke snimke snimljene od Evrope do Kine u rasponu od tri godine, otkrivajući neetičku praksu modne industrije na globalnom nivou i naglašavajući užasne načine na koje se životinje drže i ubijaju, a sve u ime mode i profita.

Prateći najveće lance snabdevanja u industriji, SLAY se bavi njihovim kasnijim uticajem na životnu sredinu. Od toga kako štavljenje kože zagađuje vodu, do toga kako korišćenje neetičkih materijala doprinosi krčenju šuma. Dokumentarac uključuje razne intervjue sa stručnjacima održivosti i dobrobiti životinja, kao i sa predstavnicima same industrije krzna.

„Nisam mogla da predvidim šta ću otkriti tokom procesa. Međutim, nismo proveli mesece pokušavajući da pronađemo ove probleme, bili su sve vreme ispred nas.“ – Rebecca Cappeli za Thred.

screenshot / SLAY official trailer
screenshot / SLAY official trailer

Gde možemo da ga gledamo?

SLAY je moguće gledati na besplatnom streaming sajtu WaterBear. U pitanju je platforma koja je dom mnogobrojnih zadivljujućih filmova i serija koje izazivaju na razmišljanje i koja ima za cilj da podrži budućnost naše planete.

Pogledajte u prilogu ispod zvaničan trailer za ovaj dokumentarac.

Foto. SLAY

Učitati još
Zatvori