Bili smo na premijeri digitalno restaurisanog filma Neka druga žena, evo kako smo se proveli
Bili smo na premijeri digitalno restaurisanog filma Neka druga žena, evo kako smo se proveli

Bili smo na premijeri digitalno restaurisanog filma Neka druga žena, evo kako smo se proveli

Svečana projekcija digitalno restaurisanog filma Neka druga žena reditelja Miomira Mikija Stamenkovića, održana je na krovnoj terasi Doma Vojske. Premijerna projekcija puštena je u okviru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa. 

Neka druga žena je domaći triler snimljen 1981. godine u produkciji Centar filma. Ostao je zapamćen po izuzetnoj glumačkoj podeli, kao i po kriminalističkom zapletu, nalik zapletima Herkula Poaroa, iz pera poznatih scenarista Dragana Markovića i Dušana Perkovića. Ubistvo eminentnog beogradskog lekara pod neobičnim okolnostima, mlada ljubavnica, povratak supruge u zemlju, kreiraju zaplet ove dramske igre. Glavne uloge tumače Dragan Nikolić, Merima Isaković, Ljubiša Samardžić, Petar Kralj, Dušica Žegarac, kao i Svetlana Ceca Bojković, koju smo imali prilike da vidimo kako iz prvih redova posmatra svoj rani glumački rad. Glumica je zajedno sa kolegom Ivicom Klemencom pozdravila sve prisutne.

Nakon toga, publici se emotivnom video porukom iz toplih australijskih krajeva obratila i Merima Isaković. Merima nas je podsetila kako se pripremila za ulogu i ispričala kako joj rad i razgovor sa zavisnicima od droge u to vreme omogućio da bolje razume lik Jelene koji tumači. Koliki uticaj je film Neka druga žena ostavio na glumicu govori slika koju smo imali priliku da vidimo tokom njenog obraćanja u video poruci. Na zidu koji se nalazio iza Merime bile su okačene njene fotografije upravo iz filma Neka druga žena. Takođe, Merima Isaković život je posvetila kliničkoj psihologiji. 

Do kraja avgusta, publika će imati priliku da uživa u kultnim domaćim filmovima koji su digitalno restaurisani u okviru projekta A1 Kinoteka. U pitanju su sledeća ostvarenja: Maratonci trče počasni krug, Leto je krivo za sve i Nacionalna klasa. Takođe, imaćete priliku da uživate i u ostvarenjima strane kinematografije koja se nalaze na repertoaru A1 Kinoteka letnjeg bioskopa. Program se realizuje u saradnji Jugoslovenske kinoteke, kompanije A1 Srbija i Doma Vojske Srbije. 

Vidimo se na krovu da zajedno uživamo u najboljim filmskim ostvarenjima domaće i strane kinematografije!

 

Učitati još
Zatvori