Barbenheimer – popularni fenomen postaje komično filmsko ostvarenje
Barbenheimer – popularni fenomen postaje komično filmsko ostvarenje

Barbenheimer – popularni fenomen
postaje komično filmsko ostvarenje

Sigurni smo da se svi sećate popularnog trenda i fenomena Barbenheimer. Datira od minulog leta. Isto to leto obeležila su dva legendarna filmska ostvarenja čije su premijere bile istog dana – Barbie i Oppenheimer. Iako su potpuno različite tematike i sadržine, ova dva filma je publika spojila kroz različite mimove, majice sa datim natpisom i zajedničke slike. Ceo hype je počeo i pre premijere ova dva ostvarenja jer se na društvenim mrežama povela debata – koji film treba prvo odgledati? I tako je dugoiščekivani 21. jul oficijalno postao Barbenheimer dan. Greta Gerwig i Christopher Nolan su zaslužni za dva ostvarenja koja su obeležila istoriju kinematografije. A možemo slobodno reći da je publika zaslužna za pokretanje predstojećeg ostvarenja, Barbenheimer, koji će spojiti dve nespojive teme u jednu.

Barbenheimer – tema filma?

Verovatno da, među holivudskim imenima, ne postoje tako dijametralno oprečni rediteljski stilovi od onih koje imaju Christopher Nolan i Greta Gerwig. Takođe, oprečnost postoji i u njihovim marketinškim kampanjama. Marketing tim Gretinog ostvarenja je uložio milijarde, dok je Nolanov igrao na kartu šarma, prozirnih plavih očiju i izvanredne glume Cilliana Murphyja. Ipak, sada se ova opozitna ostvarenja pretvaraju u jedno. Naime, producent Charles Band je odlučio da ovaj trend pretvori u komično filmsko ostvarenje u sklopu svoje Full Moon Features kompanije. Nadolazeća komedija prati priču o Barbie lutki koja odlučuje da napravi atomsku bombu kako bi uništila čovečanstvo. Zašto? Zato što joj se ne sviđa način na koji deca tretiraju lutke. Da, i nama zvuči pomalo nesvakidašnje.

Deluje da ideja filma nija baš najbolje razrađena. Kao i da u nju nisu uložene sve snage. Nismo začuđeni, s obzirom na to da je ekipa filma izjavila da je to apsolutni pokušaj da se kapitalizuje uspeh Grete Gerwig i Christophera Nolana. Naime, Charles Band je veteran niskobudžetnih filmova. Pa tako očekujemo da će predstojeća komedija biti u skladu sa produkcijom. Ipak, po rečima Banda ovo je film koji će spojiti nespojivo. Sa dodatnom dozom crnog humora, kao takav biće pravo osveženje i beg od realnosti za publiku. I dalje nemamo informacije koji glumci će nositi ovaj film, a očekuje se da snimanje počne u 2024. godini.

Foto: Instagram @the_goodfilms / @complex

Učitati još
Zatvori