Nova monodrama: Anđelka Stević Žugić najavila predstavu „Šta me opet snađe“ – ovo su poznati detalji
Nova monodrama: Anđelka Stević Žugić najavila predstavu „Šta me opet snađe“ – ovo su poznati detalji

Nova monodrama: Anđelka Stević Žugić najavila predstavu „Šta me opet snađe“ – ovo su poznati detalji

Proslavljena glumica Anđelka Stević Žugić, nakon velikog uspeha predstave Šta me snađe, najavila je izlazak nove monodrame koja će, ako je suditi na osnovu uspeha prve predstave, nastaviti da kroz različite izazovne situacije napisane iz pera Nebojše Romčevića izaziva simpatije, empatiju i smeh u pozorišnim salama. O njenom novom pozorišnom poduhvatu, donosimo (za sada) poznate detalje.

Šta me opet snađe

Glumica je na oficijalnom Instagram profilu podelila plakat predstave Šta me opet snađe. Ovim je potvrdila da će i u narednom periodu ostati dosledna monodrami, koja je u interpretativnom smislu jedna od najzahtevnijih pozorišnih formi. Tekst je napisao Nebojša Romčević, autor teksta i monodrame Šta me snađe. Reditelj ovog puta je Petar Jovanović. Muziku potpisuje proslavljeni muzičar, aranžer i autor Aleksandar Saša Lokner. Iako još uvek nisu poznati svi detalji novog narativa, na osnovu indikacija koje je Anđelka objavila, polazna tačka biće razvod. Odnosno, izazovi sa kojima se susreće žena u kasnim tridesetim, nakon što je odlučila da prekine brak. Pa da počnemo…ispočetka…starija žena, glumica i njena nova monodrama, napisala je povodom najave nove predstave. Da li kraj jednog životnog poglavlja uzročno-posledično predstavlja početak novog i kako nakon bračnog kraha, otkriće nam novi dramski tekst Nebojše Romčevića.

Detalji premijere nisu još uvek poznati.

Veliki uspeh prve monodrame

Monodrama Šta me snađe nakon što je postavljena na pozorišne daske od strane producentske kuće GMR, doživela je veliki uspeh. Tekst Nebojše Romčevića u kome je kroz komične elemente pokrenuo moralne dileme koje sa sobom nose nepristojne ponude, prikazan je kroz iskustvo lika Jovanke Joke Jakovljević koja gradi karijeru u korporativnom svetu. Principijelnost, postavljanje granica, lična borba u donošenju odluka koje ovakav vid ponude postavlja pred pojedinca okosnica su ove monodrame. Režiju potpisuje Branko Đurić Đura, a predstava je zabeležila veliki broj igranja širom Srbije, regiona i u svetu.

Komedija kao prepoznatljiv izraz

Pored zabeleženog uspeha na daskama koje život znače, Anđelka Stević Žugić je u dosadašnjoj karijeri, kroz brojne filmske i televizijske angažmane pokazala da je komedija žanr u kome se sjajno snalazi. Nakon gledanosti koju je zabeležio televizijski serijal Andrija i Anđelka, imali smo prilike da je gledamo u komediji-drami Nebesa Srđana Dragojevića. Listi angažmana koji u sebi prožimaju elemente komedije dodati su i naslovi Ala je lep ovaj svet (serijal Šetnja sa lavom). Kao i serija Radio Mileva. Da joj nije stran žanr trilera posvedočio je film Jedini izlaz. A publika je može gledati i u dramskoj seriji Azbuka našeg života, rađenoj prema romanima Mirjane Bobić Mojsilović.

Foto: Instagram @andjelkap

Učitati još
Zatvori