5 stvari koje možda niste znali o Angelini Jolie
5 stvari koje možda niste znali o Angelini Jolie

5 stvari koje možda niste znali
o Angelini Jolie

Iako je jedna od možda najprepoznatljivijih lica i imena u Holividu, Angelina Jolie je puna iznenađenja. Koliko god da mediji i javnost prate svaki njen korak već godinama, određene stvari kod poznate glumice mnoge i dalje uhvate nespremne. Za vas smo spremili 5 stvari za koje možda niste znali o našoj dragoj Angie, zbog koje ćete sigurno zavoleti glumicu još više.

1. Imenovana je za specijalnu izaslanicu UNHCR (Visokog komesarijata Organizacije UN za izbeglice)

Nakon godina predane službe UNHCR-u i slučaju izbeglica, Angelina je imenovana za specijalnu izaslanicu u aprilu 2012. godine. U svojoj proširenoj ulozi, Jolie se fokusira na velike krize koje dovode do masovnog raseljavanja stanovništva, zagovaranja i predstavljanja UNHCR-a i Visokog komesara na diplomatskom nivou. Ona takođe sarađuje sa donosiocima odluka o pitanjima globalnog raseljavanja. Kroz ovaj rad, ona je pomogla da doprinese vitalnom procesu pronalaženja rešenja za ljude koji su primorani da napuste svoje domove.

@angelinajolieofficialworld
Profimedia

2. Imala je nezaboravnu bad girl fazu u mladosti

Pre nego što je postala diplomata i humanitarac, Angelina Jolie imala je poprilično riskantna iskustva koje su obeležile njenu mladost. U raznim intervjuima dok se priseća se na svoju bad girl fazu, objašnjava kako smatra da je imala izuzetnu sreću da preživi određene stvari u njenom životu. „Prošla sam kroz teška, mračna vremena i preživela sam ih. Nisam umrla mlada, tako da sam veoma srećna.“ Ali uprkos tome što je promenila svoje loše navile, ona tvrdi da i dalje čuva svoju oštrinu.

„I’m still a bad girl“ – Angelina Jolie

@angelinajolieofficialworld
@angelinajolieofficialworld

3. Imala je plan B za slučaj da joj karijera glumice ne pođe od ruke

Poznata po tome što je bila izuzetno mračno dete, kao tinejdžer otišla je čak do toga da je pohađala kurseve balzamiranja jer je želela da postane pogrebni direktor. U tim godinama, izbor karijere joj je bio između ovoga i toga da postane mode. Nama je svakako drago da smo na kraju dobili Angie u ulozi jedne od najplaćenijih glumica na svetu.

@angelinajolieofficialworld

4. Imala je dvostruku mastektomiju radi sprečavanja raka dojke

Angelina je 2013. godine saznala da ima defektan BRCA1 gen, što znači da osim što je imala 87% šanse razvića raka dojke, imala je i 50% šanse za rak jajnika. Kako bi sprečila oba, 2013. godine Jolie je bila podvgnuta dvostrukoj mastektomiji, a 2015. podvrgla se ooforektomiji. Svoju priču ispričala je Njujork Tajmsu u cilju širenja svesti o ovom problemu kao i potencijalnim rešenjima za njega.

@angelina.jolie.love_

5. Ima dozvolu za letenje privatnih aviona

Stvar koja posebno iznenadi ljude kod naše drage glumice jeste činjenica da ima sertifikat  da leti privatnim avionima. Sertifikat je izdala Federalna uprava za vazduhoplovstvo, što znači da ima stručnost i iskustvo potrebno za letenje avionom sa fiksnim krilima sa jednim motorom.

@angelinajolieadmirers

Foto: Profimedia, Instagram

Učitati još
Zatvori